28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Alta tensió en la “família” fallera de Gandia a conseqüència de la falla X (Escoles Pies o Antiga Universitat)

 

 

– Presumptes irregularitats provoquen una situació d’alta tensió en l’assemblea que desemboca en l’obertura d’una Comissió Disciplinària per aclarir i depurar responsabilitats.

L’assemblea de la FDF de Gandia, d’ahir a la nit, deixa clares tres postures molt definides:

Les falles que volen saber que ha passat i demanar responsabilitats

– El president de la FDF que declara que no sap res

– El secretari de la falla X (Escoles Pies o Antiga Universitat) que va repartir fem per a la resta de falles i no va aclarir res del qual era el punt principal de l’assemblea.

En el seu torn de paraula, Chaveli, president de la falla X (Escoles Pies o Antiga Universitat), va afirmar que havien decidit fer una nova associació, per motius personals, amb un nou CIF i nou nom social, i aquesta afirmació va ser aplaudida (amb ironia) per quasi tots els assistents, ja que va ser el reconeixent explicite d’allò que es negava, i que els motius personals serien, presumptament, motius econòmics.

El president de la Falla Roís de Corella, Joaquin Barber, va tindre una clarificadora visió dels fets i va recordar la seua gravetat, pel fet que, si ha sigut feta com una pantalla per eludir responsabilitats econòmiques contretes i no satisfetes, s’hauria entrat de ple en un delicte penal, amb responsabilitats de la FDF, la falla X (Escoles Pies o Antiga Universitat) i dels representants de la mateixa.

El president de la FDF, Telmo Gadea, es demarcà de l’assumpte argumentant que ell, personalment, no es va assabentar de res, una apreciació que deixa en un mal lloc al màxim representant de les Falles de Gandia, perquè ell, més que ningú, té l’obligació de saber-ho tot, i a més, és el garant màxim del compliment del funcionament dels Estatuts, i com no del control econòmic d’una entitat amb un pressupost, de procedència publica en la seua majoria, del voltant de 200.000 €.

Però tothom reconeix aquestes paraules “La ignorància de les lleis no excusa del seu compliment”. Aquesta afirmació significa que la ignorància no pot ser obstacle per al compliment de les lleis. No s’imposa l’obligació de conéixer les lleis ni implica una condemna dels quals ignoren el Dret, sinó que s’afirma la voluntat que el Dret es complisca, traslladades al seu càrrec d’alta representació i gestió de la FDF, el president es troba en l’obligació de complir i fer complir el Dret Estatutari de l’entitat en la qual és el dirigent màxim.

No sols no va assumir responsabilitats, sinó que se les va espolsar de damunt a l’assenyalar “si m’he equivocat, demane perdó i no el tornaré a fer més”.

Guillem Morant, president de la Falla Plaça Prado, va demanar l’obertura d’una comissió disciplinària a la falla X (Escoles Pies o Antiga Universitat) per tal d’esclarir definitivament la situació, amb l’aportació de dades i depuració de responsabilitats. Guillem Morant va rebre l’acusació, del secretari de la falla X (Escoles Pies o Antiga Universitat) que tot ha sigut posat en marxa per fer mal al president de la FDF i l’excusa era la falla X (Escoles Pies o Antiga Universitat).

Morant va dir que la finalitat última és la d’aclarir i dins d’aquesta situació es troben pagaments que s’han de ratificar com a correctes, i de no ser correctes, depurar les responsabilitats, i aclarir si s’ha estat operant en una associació nova que no pertany a la FDF, i que la falla X (Escoles Pies o Antiga Universitat), presumptament es pot trobaren aquesta situació.

Articles relacionats