11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Almoines i Xeresa formen part de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere

– La Safor compta ja amb 15 municipis adherits a la Xarxa de la Diputació contra la violència de gènere

– Els municipis de Bellreguard, Tavernes de la Valldigna, Gandia i La Font d’en Carròs són membres fundadors.

– Almoines i Xeresa se sumen a aquesta xarxa provincial de la qual formen part ja 111 ajuntaments i que busca donar la millor resposta possible de manera conjunta davant la xacra social

L’adhesió d’Almoines i Xeresa a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, que es va formalitzar durant l’assemblea general del passat 8 d’abril, eleva a 15 les localitats de La Safor integrades en aquesta xarxa provincial que fomenta el treball conjunt i l’intercanvi d’experiències entre institucions per a donar la millor resposta possible davant la violència masclista.

Des de la fundació de la xarxa i durant les successives ampliacions, diferents ajuntaments de La Safor s’han anat sumant a aquest projecte. El novembre de 2018, que va ser quan es va constituir l’organisme, els municipis de Bellreguard, Tavernes de la Valldigna, Gandia i La Font d’en Carròs es van convertir en membres fundadors.

El maig de 2019 va passar a formar part l’Ajuntament de Piles. El juny de 2020 van ser les localitats del Real de Gandia, Ador i Rafelcofer les que es van adherir. Finalment, el novembre passat L’Alqueria de la Comtessa, Alfauir, Xeraco, Guardamar de la Safor i Vilallonga es van sumar a l’organisme creat per la Diputació.

La responsable de l’àrea Igualtat, Eli García, ha volgut “agrair i valorar l’esforç dels nous ajuntaments per a poder formar part de la xarxa, un organisme que permet la col·laboració entre les diferents entitats locals, la qual cosa és fonamental per a lluitar contra la violència exercida contra les dones”.

La diputada provincial ha anunciat, a més, l’obertura, a la fi del mes d’abril, de la convocatòria de les subvencions dirigida als ajuntaments que componen la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere. La dotació de les ajudes per a 2021 ascendeix a 565.000 euros.

La subvenció que reba cada localitat haurà de destinar-se bé a projectes relacionats amb la prevenció i detecció de la violència de gènere, la coeducació i la formació del personal dels ajuntaments en aquesta matèria; o bé a campanyes de sensibilització, prevenció i lluita contra la violència de gènere a través de tríptics, cartells, falques de ràdio, etc.

El Comité Avaluador es reuneix sempre en la prèvia de cada assemblea per a revisar que els municipis sol·licitants compleixen els requisits mínims exigibles per a adherir-se a la xarxa provincial, entre ells tindre una regidoria i un pla d’Igualtat, disposar de recursos econòmics i professionals propis en la lluita contra la violència masclista i, en el cas de municipis de menys de 20.000 habitants, estar connectats al sistema d’atenció telefònica ATENPRO.

Articles relacionats