Alicia Izquierdo: «treballarem per un finançament just, que ens garantisca inversions en matèria social, educativa, mediambiental, en infraestructures…»

· Maria Josep Picó: “Protegir la terra no és un eslògan, sinó la idea que inspira totes les nostres polítiques”

• La número 2 de la candidatura al Congrés de Més Compromís per les comarques valencianes ha posat Gandia i la comarca com a exemples del que podria ser el canvi de model productiu que possibilite una economia més pròxima, innovadora i sostenible. “La Safor ha de ser còmplice en aquest canvi de model”.

• Acompanyada de la també candidata i regidora gandiana, Alícia Izquierdo, ha defensat la necessitat d’una veu potent a Madrid que defense polítiques útils cap al nostre territori, com ara un finançament just, tan necessari per a les inversions que la Safor necessita.

Maria Josep Picó ha visitat Gandia la número 2 de la candidatura de Més Compromís a les comarques valencianes. La coneguda periodista ha destacat la importància de parlar en campanya de gestió del territori, canvi climàtic.., de polítiques des d’una perspectiva ambiental i feminista. I ha posat la nostra comarca com a referent per la seua riquesa natural, molt lligada a sectors productius com el turisme, l’agricultura, la pesca o la indústria alimentària.

“El primer eix del programa electoral de Més Compromís és ‘Protegir la terra’, però no és un lema o eslògan, sinó una idea que inspire totes les polítiques que proposem. “Des d’aquesta visió continuem treballant en un canvi de model econòmic basat en un Acord Verd -o Green New Deal– que dibuixe un triangle entre les persones, la vida i la terra. Per això apostem per la millora dels sectors productius existents, enfocant-nos sobretot cap a les energies netes i renovables, i potenciem d’altres sectors, com són la cultura, l’agricultura, la societat de les cures o la rehabilitació energètica en els habitatges. També promovem nous sectors emergents, apostant per democratitzar les noves tecnologies i fomentar la innovació sostenible”. Picó ha assegurat que “la Safor ha de ser còmplice” i un exemple d’aquest canvi que proposa Més Compromís i Més País. “

Per la seua banda, Izquierdo ha defensat la necessitat de mantindre i ampliar la veu valenciana a Madrid. “Una presència que defense les polítiques útils que la nostra comarca necessita, com ara un finançament just, que ens garantisca inversions en matèria social, educativa, mediambiental, en infraestructures… No podem ser el territori pitjor finançat de l’estat. Molts diputats valencians se n’obliden de nosaltres quan arriben a Madrid. Per això, Més Compromís és l’única garantia que l’agenda valenciana estiga present al Congrés i al Senat”, ha conclòs.

Et Pot Interessar