17.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Alícia Izquierdo representa Gandia en la 10 Cimera Europea de Regions i Ciutats, a Mons (Bèlgica)

 

• La primera tinenta d’Alcaldia, Alícia Izquierdo, membre del Comité Europeu de les Regions, hi ha intercanviat experiències durant tres dies i ha presentat els projectes de renaturalització del Barranc de Beniopa, el riu Serpis o l’Anella Verda de Gandia.

• També s’hi ha debatut sobre el pacte verd europeu o els reptes per afrontar l’emergència climàtica, el despoblament o l’habitatge.

La primera tinenta d’Alcaldia, Alícia Izquierdo, ha participat durant tres dies, com a representant de Gandia al Comité Europeu de les Regions (CdR), en la 10a Cimera Europea de Regions i Ciutats, organitzada a Mons (Bèlgica).

Una trobada especial enguany, ja que obri els actes de celebració del 30é aniversari del CdR. Així, va acollir 4 plens i 11 taules redones, 80 estands al Festival de Ciutats i Regions.

Més de 3.500 participants inscrits i molts més en línia, de tots els racons de la Unió i del món; alcaldes i regidors de ciutats i municipis; presidents de parlaments, governs locals i regionals; representants d’associacions territorials; famílies polítiques; organitzacions juvenils i ONG es van reunir per debatre i reflexionar sobre les visions per a les nostres comunitats, el nostre futur.

Alícia Izquierdo ha assenyalat que “Des de Gandia hi portàvem les polítiques verdes que estem duent a terme, sobretot, a partir dels projectes de renaturalització del barranc de Beniopa, el riu Serpis o l’Anella Verda, amb subvencions provinents dels fons europeus Next Generation”.

“Del 6 al 9 de juny tindran lloc les eleccions europees i molta gent no som conscients del que representa formar part de la UE; el 70% de les lleis que afecten les administracions locals s’aproven a Brussel·les. A més dels preus, les condicions del camp valencià… I per això és molt important que les realitats locals i regionals estiguen presents en Europa. Els reptes globals que afecten a tot el món comencen per les accions locals, però que també les realitats de cadascú són diferents i Europa ha de saber donar respostes específiques…”.

La declaració aprovada a la Cimera conté les recomanacions de milers de polítics elegits en l’àmbit local i regional per apropar Europa a la ciutadania, al voltant de reptes sobre habitatge, despoblament…

Articles relacionats