18.2 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Al setembre s’inicien les obres de millora en la carretera d’Almoines a Bellreguard

 

 

  • La Diputació iniciarà al setembre les obres de millora de la seguretat en la carretera d’Almoines a Bellreguard
  • L’actuació, amb un pressupost d’1.300.000 euros, ha sigut adjudicada a l’empresa Probisa, que ampliarà la plataforma i reforçarà el ferm en una mica més d’un quilòmetre, amb un xicotet tram de variant

La Diputació de València iniciarà després de l’estiu les obres d’ampliació i millora de la seguretat de la CV-681, en el tram d’aproximadament un quilòmetre que unix les localitats d’Almoines i Bellreguard, a la comarca de la Safor. L’actuació va ser licitada per l’àrea provincial d’Infraestructures amb un pressupost d’una mica més d’1.300.000 euros i l’obra ha sigut adjudicada a l’empresa Probisa, que començarà els treballs entre setembre i octubre.

Amb un termini d’execució estimat de cinc mesos, el projecte de l’àrea de Carreteres de la Diputació solucionarà els problemes en una via estreta, sense vorals i amb murs de parcel·les que dificulten la visibilitat, a més de comptar amb corbes de radi reduït i interseccions perilloses. L’alternativa plantejada aprofitarà l’actual plataforma de la carretera, amb reforç del ferm i un tram en variant que millorarà les característiques tècniques del traçat, facilitant l’accés a tots els camins.

Una vegada finalitzades les obres, la carretera que connecta Almoines i Bellreguard disposarà de dos carrils de tres metres d’ample, vorals de 0,75 i bermes de 0,75, així com una nova glorieta per a acabar amb l’encreuament perillós amb la CV-679 i un carril de ciclovianants separat de la calçada per la qual transiten els vehicles per a millorar la seguretat dels altres usuaris de la carretera.

Els treballs inclouen les tasques de drenatge en un tram d’1,2 quilòmetres, la senyalització horitzontal i vertical del traçat, l’abalisament i els sistemes de contenció i la reposició de la xarxa de reg i aigua potable. L’obra començarà una vegada finalitzat el procés d’expropiacions i previ consens amb els ajuntaments implicats.

En la mateixa zona, la Diputació va obrir al trànsit el mes de desembre passat la carretera CV-673 que transcorre entre Bellreguard i la platja, amb una inversió de 3,5 milions d’euros que va servir per a millorar la seguretat d’una via molt utilitzada a la comarca, solucionant els problemes d’inundacions. L’obra va incloure la construcció d’una nova passarel·la per a la via ciclista Gandia-Oliva.

Articles relacionats