24.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

Agricultura inicia la campanya contra el mosquit tigre amb la tècnica d’esterilització 

 

– Agricultura inicia la campanya contra el mosquit tigre amb la tècnica d’esterilització que redueix les seues poblacions fins a un 80%

– Es tracta d’un mètode respectuós amb el medi ambient i la salut de les persones en la lluita contra plagues

La campanya, denominada Adeu al Mosquit Tigre, arranca aquest mes de juliol en el municipi de Paterna, amb el qual existeix acord de col·laboració per a l’aplicació del Mètode TIE (Tècnica de l’Insecte Estèril), un mètode en el qual la Conselleria d’Agricultura és experta, ja que porta aplicant-lo més de 15 anys contra una altra espècie plaga com és la mosca del Mediterrani, i ara més de 5 anys contra el mosquit tigre.

El Mètode TIE, aplicat al mosquit tigre, és un mètode de control biològic consistent en l’alliberament de milions de mosquits tigre mascle, estèrils. Encara que s’aparien quan se solten, no es reprodueixen perquè s’han esterilitzat prèviament. Així s’aconsegueix reduir la seua població.

La Conselleria d’Agricultura cria, esterilitza i solta al mascle perquè és el que no pica. La que pica i la que provoca molèsties és la femella del mosquit tigre. Per aquesta raó, l’alliberament de milers de mosquits tigre mascle cada setmana, no suposa risc per a la salut humana.

Aquesta informació és essencial per a la població dels municipis on la Conselleria d’Agricultura actua previ acord de col·laboració i ha suposat un dels motius principals per a crear la campanya de comunicació Adeu al Mosquit Tigre.

230712 AGRI Foto Campana Mosquito Tigre

El Mètode TIE és respectuós amb el medi ambient i la salut de les persones en la lluita contra plagues. No contamina, no afecta espècies beneficioses i no genera resistències als insecticides. És per tant un mètode de control biològic, no químic.

El Mètode TIE porta aplicant-se més de 60 anys contra plagues a tot el món. És un mètode promogut per l’Organisme Internacional de l’Energia Atòmica, ja que l’esterilització del mosquit tigre criat en massa, s’aconsegueix gràcies a la seua irradiació amb raigs gamma o raigs X, de manera que, encara que continuen sent sexualment competitius, no poden reproduir-se.

El mosquit tigre és una espècie exòtica i invasora que a més d’una picada molesta, suposa un risc per a la salut pública, ja que és vector de fins a 22 malalties entre elles el dengue i Zika, i d’ací la importància de combatre’l.

Articles relacionats