13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Agents de turisme del centre d’Espanya coneixen Gandia

El departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia va organitzar dissabte un nou Fam Trip per a la companyia Iristours, una agència majorista de viatges de destinacions de costa i interior.

La iniciativa va acostar a la ciutat un total de 82 agents de viatges arribats de Toledo, Conca, Albacete i altres ciutats del centre d’Espanya i s’emmarca dins de totes les operatives que s’han posat en marxa per tal d’augmentar el nombre de visitants.

Durant la visita, els agents van conéixer no només la platja de Gandia sinó que des del departament de Turisme es va organitzar una àmplia jornada d’activitats i vistes per donar a conéixer emplaçaments de la ciutat com el Palau Ducal i el Centre Històric, a més de remarcar riquesa gastronòmica de la capital de la Safor.

Ajudes a empreses turístiques

D’altra banda, la Generalitat, a través de l’Agència Valenciana del Turisme, destinarà enguany 9,6 milions d’euros a línies d’incentius dirigides a empreses turístiques i destinacions, així com a col·laboracions amb associacions empresarials i universitats de la Comunitat Valenciana que promouen el turisme sostenible i inclusiu.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, estes línies d’ajuda s’emmarquen dins del Pla Estratègic de Subvencions 2017-2019 de l’Agència Valenciana del Turisme, publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV). Es tracta d’un document programàtic que arreplega la implementació d’actuacions “incentivadores, obertes a la societat, que fomenten el desenvolupament sostenible del turisme a mitjà termini”.

El pla tindrà una vigència de tres anys i la seua efectivitat queda condicionada a la posada en pràctica de les diferents línies de subvenció. Entre altres condicionants atén les disponibilitats pressupostàries de cada exercici, si bé per a 2017 té ja consignats més de 9,6 milions d’euros dirigits als diferents agents que conformen el sector turístic valencià.

Segons ha indicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “hem volgut engegar este pla estratègic d’ajudes a la Comunitat Valenciana que abastarà fins el 2019, per a contribuir d’una forma permanent i coherent, a la diferenciació i singularització de la nostra oferta turística enfront d’altres destinacions competidors”.

“Els quatre pilars bàsics d’este Pla són d’una banda, millorar el posicionament de la Comunitat Valenciana en els mercats turístics i, per una altra, incrementar la competitivitat de l’oferta turística valenciana: desestacionalitzar, diversificar i fidelitzar la demanda turística i fomentar la investigació, la innovació i el coneixement aplicat al turisme”, ha afegit.

En esta línia, el titular de Turisme ha indicat que l’objectiu del Consell en esta legislatura és “dotar de valor afegit al sector turístic”. A més, ha informat que entre les novetats que incorpora este pla estratègic està la inclusió de nous criteris per a valorar positivament les accions, entre els quals es troba “incorporar els principis del Codi Ètic Mundial del Turisme i tindre en compte aspectes de caràcter social, com la igualtat d’hòmens i dones, la integració social i laboral en l’àmbit turístic de persones amb discapacitat”, ha apuntat Colomer.

Finalment, el president de l’Agència Valenciana del Turisme ha ressaltat l’esforç del Consell en l’impuls del turisme, ja que a estes línies de subvencions “se sumen les d’altres departaments que també han orientat les seues bases reguladores per a tindre en compte la realitat turística del nostre territori, promovent el turisme sostenible, responsable, inclusiu i social”.

Articles relacionats