21.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Agents de la Policia Nacional espanyola i de la Policia Nacional francesa patrullen junts a Gandia

• La ciutat de Gandia va acollir un any més el projecte Comissaries Europees, a través del qual agents d’altres països, són destinats a zones de gran afluència turística amb la finalitat d’incrementar l’atenció a ciutadans estrangers

• La Unitat de Cavalleria també va ser present en la zona de la platja

• Totes aquestes mesures, al costat del Servei d’Atenció al Turista Estranger (SATE), pretenen reforçar la prevenció de delictes i el manteniment de la seguretat ciutadana durant l’època estival

Dos agents de la Police Nationale de França van patrullar des del passat dia 14 en la localitat valenciana de Gandia al costat dels de la Policia Nacional, en el marc del projecte de col·laboració internacional “Comissaries Europees”, a través del qual policies estrangers són destinats durant un període de temps a zones de gran afluència turística.

L’objectiu d’aquest projecte, que es va desenvolupar fins a finals de juliol, és garantir una atenció especialitzada als turistes en l’àmbit de la seguretat ciutadana. Els agents es van involucrar de ple en els dispositius duts a terme tant per a l’Operació Estiu 2023, desplegada fins al 31 de juliol, com per al “Festival Pirata Beach 2023” que va tindre lloc a mitjan juliol, sent un èxit quant a la seguretat i a la concurrència de públic.

Al costat d’aquesta iniciativa, a més, del dia 7 al 14 del mes de juliol, la Unitat de Cavalleria de la Policia Nacional va patrullar la zona de la platja amb la finalitat de reforçar la seguretat ciutadana en l’època estival. Aquest tipus de patrulles a cavall s’empren en llocs de difícil accés i grans aglomeracions. La Unitat de Mitjans Aeris també va ser desplegada a fi de controlar l’espai aeri més concorregut de la ciutat de Gandia.

Tot això, sumat al Servei d’Atenció al Turista Estranger (SATE) establit a Gandia, en funcionament durant els mesos d’estiu, i la funció principal del qual és atendre les víctimes de delictes en el seu propi idioma i ajudar-los en qualsevol gestió derivada del problema, com contactar amb ambaixades i consolats, familiars, o cancel·lar targetes sostretes.

Articles relacionats