28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Agents de la Policia Nacional de Gandia salven la vida a un bebé de 19 mesos 

• La mare va arribar a Comissaria amb el menor en braços, demanant ajuda

• Els policies van traslladar ràpidament en vehicle policial al menor fins a un centre hospitalari i durant el trajecte li van realitzar diverses maniobres que van permetre que aquest reaccionara

• La ràpida actuació dels agents va ser clau, segons els serveis sanitaris, per a salvar-li la vida

Dos agents de la Policia Nacional han auxiliat en la localitat valenciana de Gandia a un bebé de 19 mesos que es trobava inconscient i convulsionant. La seua ràpida actuació ha sigut clau per a salvar la vida del menor.

Els fets van ocórrer dilluns passat, quan al voltant de les deu de la nit una dona es va acostar fins a la Comissaria de Policia Nacional de Gandia molt nerviosa i demanant ajuda, amb un bebé de 19 mesos en braços que es trobava inconscient i convulsionant.

Un agent es trobava en aquest moment a la porta de Comissaria i la dona li va entregar al menor alhora que li sol·licitava ajuda i li deia que no sabia què li passava al seu fill. El policia va comprovar que el bebé respirava però estava convulsionant, per la qual cosa ràpidament va prendre la decisió d’avisar a un company i traslladar-lo a un centre hospitalari.

D’aquesta manera, alhora que un dels agents conduïa el vehicle policial amb els mitjans acústics i lluminosos activats, realitzant una conducció segura però ràpida a fi que el menor fora atés com més prompte millor, l’altre policia li va realitzar una sèrie de maniobres per a salvar-li la vida. Així, ho va col·locar boca avall i li va efectuar diversos colps a l’esquena, a més de comprovar que la via aèria estava lliure. També va realitzar una pressió mecànica sobre l’estèrnum, moment en el qual el bebé va reaccionar i va emetre un lleu plor.

Així mateix, durant el trasllat, es va contactar amb l’hospital a través de la Sala 091 perquè a l’arribada del menor al centre estiguera preparat el personal sanitari per a atendre’l.

Per això, quan van arribar els agents amb el bebé, l’equip mèdic ja es trobava a la porta d’urgències i es va fer càrrec d’aquest. La ràpida actuació dels policies va ser crucial, segons els mateixos sanitaris, per a preservar la vida del menor.

Articles relacionats