16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Afecció de l’episodi de pluges a Gandia

Segons informa el departament de Seguretat Ciutadana, l’acumulada de 30 litres en 30 minuts aquest matí ha provocat la crescuda del cabdal del barranc de Beniopa-Sant Nicolau i el tallament al trànsit de diferents camins: Santa Marta; Fondo; Alqueria del Duc.

També s’ha tallat la part inferior que uneix Gandia amb el Real de Gandia en l’Alqueria Martorell. A més, s’estan controlant els guals del Barranc blanc, continuació amb camí Carril Convent. El cementeri municipal s’ha tancat al públic a causa dels tolls d’aigua i només s’hi realitzaran serveis funeraris.

D’altra banda, el temporal marítim ha forçat el tancament del passeig de l’Espigó a la platja Nord de Gandia.

Afeccio plugues Gandia 1L’alcalde, José Manuel Prieto, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, i l’intendent en cap de la Policia Local, Salva Morant, han visitat alguns dels punts de la ciutat que major afecció han patit per la intensa pluja de les darreres hores, entre ells el barranc de Beniopa, on han pogut comprovar que a última hora del matí el cabal ha començat a perdre força.

Prieto ha demanat a la ciutadania que tinga prudència i als conductors, que estiguen atents als talls de camins que ha efectuat la Policia Local.

La previsió és que la intensitat de la pluja baixe durant la resta de la jornada, tot i que l’Agència Estatal de Meteorologia manté la preemergència nivell taronja al litoral sud de València i litoral nord d’Alacant fins a les 20:00 hores per risc de fortes pluges.

Segons les dades registrades als pluviòmetres, des de les 3:00 hores s’ha acumulat 138 litres al Parpalló-Borrell, 96 al centre de la ciutat, i 116 litres a la Platja.

Articles relacionats