16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Admeses 35 propostes per la confecció dels Pressupostos Participatius Gandia 2020

• Passaran a una segona ronda de votacions entre el 23 i el 29 de novembre a través de la web participagandia.org.

• I del 9 al 23 de desembre, tindrà lloc la votació final, que, de moment, es farà “on-line” per raons de seguretat. Constarà de les 11 propostes dels barris, una per districte, i de les 11 seleccionades en aquesta votació filtre.

• Al final del procés participatiu eixiran 6 propostes guanyadores. Per a dur-les a terme, es destinaran 300.000 euros.

35 propostes, de les més de 100 presentades per la ciutadania de Gandia, passaran a una segona ronda de votacions entre el 23 i el 29 de novembre a través de la web participagandia.org. Així ho han anunciat aquest matí els regidors delegats Polítiques amb la Ciutadania i Govern Interior i Coordinació Administrativa, Nahuel González i José Manuel Prieto, respectivament, acompanyats del director general del departament de Participació Ciutadana, Joanjo Giner.

Les propostes seleccionades han estat valorades pels tècnics municipals per determinar que complien les condicions per a passar a la següent fase de votació.

Les 35 propostes resultants estan referides a barris i àmbits molt diversos com el medi ambient, urbanisme, cultura, mobilitat, patrimoni, promoció econòmica, esports…

“S’hi podran votar 3 propostes per persona, introduint el DNI i la data de naixement. Sabem que estem passant per temps difícils però la ciutadania ha de ser protagonista i tornar a participar per a continuar transformant Gandia”, ha explicat Giner.

I del 9 al 23 de desembre, tindrà lloc la votació final, que, de moment, es farà on-line per raons de seguretat. Constarà de les 11 propostes dels barris, una per districte, i de les 11 seleccionades en aquesta votació filtre. S’hi aplicarà una discriminació positiva per als barris de menys població o circumstàncies particulars que els situaven en desavantatge en altres processos anteriors, com ara Marxuquera, Santa Anna i Benipeixcar. Així, almenys 2 dels guanyadors hauran de ser d’aquests districtes. Al final del procés participatiu eixiran 6 propostes guanyadores. Per a dur-les a terme, es destinaran 300.000 euros.

Gandia torna a votar i per al Govern del Serpis és una alegria saber que els Pressupostos Participatius estan consolidats a la nostra ciutat i que estan executant-se les propostes que faltaven de l’any anterior”, ha expressat González.

Precisament, Prieto ha informat que a hores d’ara estem en la fase final d’execució dels projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius de 2020. “L’últim, el de la Biblioteca de Beniopa, que està tancada aquests dies fins que es completen les obres de millora en el recinte. Esperem que amb les correccions introduïdes enguany per tal d’agilitzar la licitació dels projectes tinguem més marge d’actuació una vegada finalitzat el procés i per això el departament de Participació ha casat el calendari. Confiem en la participació del veïnat i les associacions”.

Articles relacionats