13.4 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Adjudicades les obres d’execució dels jutjats de Gandia que començaran en el mes d’agost

Adjudicades les obres d’execució dels jutjats de Gandia que començaran en el mes d’agost

• Els treballs començaran en dos mesos per construir un edifici de nova planta de cinc altures i 16.000 metres quadrats.

• La consellera Bravo destaca que la nova seu acabarà amb la dispersió de seus judicials de la capital de la Safor.

• L’alcaldessa de Gandia ha valorat que tot i la pandèmia, “aquest projecte tan necessari i reivindicat seguisca en marxa” i ha indicat que és la inversió més gran que s’ha fet en matèria de justícia a la ciutat.

• El vicealcalde i regidor d’Urbanisme considera que suposarà una operació de regeneració urbana decisiva “per a seguir construint una ciutat amable i compacta que done servei a tota la ciutadania, visca on visca”.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha adjudicat a l’empresa “Taller de Construcción TMR, SA” les obres d’execució del nou Palau de Justícia de Gandia per un import, sense IVA, de 12.498.011 euros. El termini de presentació d’ofertes va finalitzar el passat 14 d’abril i, després d’aquest tràmit, està previst que les obres s’inicien el pròxim 9 d’agost i que concloguen d’ací a dos anys.

El nou Palau de Justícia de Gandia, superarà els 16.000 metres quadrats en les seues cinc plantes i tindrà capacitat per albergar a 1.600 persones en unes instal·lacions “funcionals, modernes, i sostenibles i amb tots els serveis que es necessiten per a l’Administració de Justícia” tal com ha explicat la consellera Gabriela Bravo.

En aquest sentit, l’edifici tindrà espai per a 10 jutjats, 6 sales de vistes, les dependències dels col·legis d’advocats i procuradors, la Fiscalia, el Registre Civil, el Gabinet Psicosocial amb càmera Gessell, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, la Clínica Mèdic-forense, la Unitat de Valoració Integral i sis calabossos. En els nous jutjats treballaran 150 persones i estan dissenyats per rebre, de mitjana, unes 300 persones cada dia.

Per Gabriela Bravo “era una prioritat acabar amb la dispersió dels edificis judicials de Ciutat Ducal” gràcies a aquest “projecte ambiciós que representarà un abans i un després en la manera d’invertir en Justícia” perquè, entre altres avantatges, “aquest serà un edifici sostenible que tindrà consum zero d’energia”.

Finalment, la consellera de Justícia ha agraït “la col·laboració i el compromís” de l’ajuntament de la capital de la Safor, a què se li ha delegat la competència per a la contractació de la redacció de projecte, licitació, adjudicació i execució de les obres.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha valorat que tot i la pandèmia, “aquest projecte tan necessari per a la ciutat seguisca en marxa” i ha recordat que és molt esperat per la ciutadania, ja que és una reivindicació històrica, tant pel col·lectiu de professionals del sector com pels veïns i veïnes del municipi, “els que han vist com mentre la ciutat avançava, creixia i milloraven els serveis, el món judicial es quedava relegat per la manca d’inversions per part de la Generalitat durant el període governat pel PP”.

Morant ha agraït el compromís de la consellera Gabriela Bravo envers Gandia, atés que aquesta és la inversió més gran que s’ha fet en matèria de justícia a la nostra ciutat. “Si volem avançar en drets, la justícia ha d’anar sempre per davant, amb edificis accessibles, eficients i sostenibles”.

Per la seua banda, el vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme ha destacat que la construcció del Palau de Justícia tindrà també una gran repercussió urbanística “perquè ajudarà a construir aquesta continuïtat de la trama urbana entre Santa Anna i la Plaça El·líptica, la qual cosa, afegida als projectes previstos per l’Institut Valencià de la Vivenda, suposarà una operació de regeneració urbana decisiva per a seguir construint una ciutat amable i compacta que done servei a tota la ciutadania, visca on visca”.

Articles relacionats