13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Adif licita la redacció del projecte de la doble via entre Cullera i Gandia

Adif ha aprovat la licitació, per 1.967.137,38 euros (IVA inclòs), d’un contracte per a la redacció del projecte corresponent a la duplicació de via en el tram comprès entre Cullera i Gandia, corresponent a la línia C-1 de Rodalies del nucli de València.
El contracte té un termini d’execució de 18 mesos i inclou la redacció del projecte per a la duplicació de via en el tram Cullera-Gandia (22 km) – actualment de via única- i la seua electrificació.
L’actuació forma part del Pla de Rodalies a la Comunitat Valenciana. Té previst desenvolupar-se en un tram de 22 km, que discorren pels termes municipals de Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Xeresa i Gandia. S’iniciarà en la pròpia estació de Cullera i donarà continuïtat a la via doble existent en l’actualitat entre Silla i la pròpia Cullera.
Mitjançant la duplicació de l’esmentat tram s’aconseguirà un augment de la regularitat en la circulació dels trens de rodalies de la línia C-1 València-Silla-Gandia, una millora de les prestacions, agilitar les operacions de gestió i optimitzar la circulació ferroviària.
D’altra banda, aquesta licitació constitueix un pas previ per a poder donar continuïtat a la línia que preveu la seua prolongació en el denominat Tren de la Costa, segons fonts d’Adif.

Articles relacionats