13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

“Adentra-T en Territori Borja” la Fira de Turisme d’Interior Gandia 

Demà, a les 19.30 h, s’inaugura la Fira de Turisme d’Interior Gandia, que tindrà lloc al 28 de juliol, de 19 a 00 h, al passeig marítim Neptú de la platja de Gandia (enfront de la zona Ducal).

Hi haurà 13 expositors que oferiran nous productes reivindicant la riquesa cultural, patrimonial i històrica dels principals municipis que integren la marca Territori Borja de la Generalitat.

Entre les activitats programades, destaca el passacarrer del Tio de la Porra pel passeig marítim, a partir de les 20 h.

CarolaWoodward 1866El regidor d’Escena Urbana i Política Festiva, José Manuel Prieto, juntament les tècniques de Turisme, Olatz Megías i María José Martí, ha presentat aquest matí la mostra “Adentra’T en Territori Borja”, la Fira de Turisme d’Interior de Gandia, que tindrà lloc del 25 al 28 de juliol, de 19 a 00 h, al passeig marítim Neptú de la platja de Gandia (enfront de la zona Ducal). És una iniciativa conjunta dels departaments de Turisme i Escena Urbana, amb la col·laboració de Turisme Generalitat Valenciana, València Turisme (Diputació de València), sota el paraigua de la xarxa Territori Borja, un projecte que incentiva el desenvolupament turístic de nous productes reivindicant la riquesa cultural, patrimonial i històrica dels municipis vinculats històricament a la família valenciana més influent d’Europa als segles XIV i XV.
Així, hi haurà 13 expositors: “Gandia, esplendor mediterrani”; “Turisme Comunitat Valenciana. Territori Borja”; “Turisme en les comarques de València, Diputació de València”; “Xarxa d’Espais Culturals de Gandia, XEC”; “Monestir de Santa Maria de la Valldigna, Simat i Monestir de Sant Jeroni de Cotalba”; “Turisme Xàtiva, la ciutat dels Borja”; “Turisme Albaida i Turisme Castelló de Rugat”; “Turisme Alzira”; “Turisme Bocairent, la pedra viva”; “Turisme Requena, ciutat d’història i vins”; “Safor Turisme, Mancomunitat de Municipis de la Safor”; “Turisme en la Vall d’Albaida, Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida”; “Turisme en la Valldigna, Mancomunitat de Municipis de la Valldigna”.
Juntament els expositors hi ha diferents activitats programades, entre les quals destaca, per primera vegada el passacarrer del Tio de la Porra, demà dijous, a les 20 hores, al passeig marítim. També hi haurà degustacions gastronòmiques com la trena borjana o la “Delicà de Gandia”, a càrrec de l’Associació de Forners i Pastissers de Gandia; actuacions de grups folklòrics, taller infantil, exhibicions de danses i balls populars, etc.
“És una feliç notícia portar productes que identifiquen la nostra cultura, tradicions, gastronomia com a complements turístics de la ciutat, a la mateixa arena de la platja. Que, a més, incorpora el vessant festiu amb la desfilada del Tio de la Porra. Vull convidar la ciutadania i els turistes a visitar la fira, i també a gaudir de les nostres festes de barri, recórrer la ciutat, especialment en estiu”, ha destacat Prieto.

Articles relacionats