10.8 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

Actes vandàlics en perjudici del valor del patrimoni i turístic de Simat de la Valldigna

– Continuen els actes vandàlics a Simat de la Valldigna, ara en l’entorn de la Mesquita de la Xara

El vandalisme ataca de nou al patrimoni de Simat de la Valldigna. I durant els últims dies s’ha incrementat, ja que, a banda de les pintades en la Font del Cirer, s’han arrancat dos lluminàries decoratives col·locades en el trajecte turístic que uneix el Monestir de la Valldigna amb la Mesquita de la Xara.

Aquesta obra era un dels objectius de l’anterior i actual equip de govern amb el propòsit de poder realitzar en aquest edifici activitats culturals, turístiques i didàctiques i, a més, il·luminar una de les rutes més interessants del municipi de Simat de la Valldigna.

El projecte, que ha tingut un cost d’uns 75.000 euros, va començar el 2017 i finalitzarà en les pròximes setmanes amb les obres d’excavació dels laterals del camí i la realització de cates arqueològiques, ja que es tracta d’una zona d’afecció del Monestir de la Valldigna.

El regidor de Turisme, Joan Vicent Bañuls, ha assenyalat que des del consistori es repararan les lluminàries per poder continuar realitzant activitats, però denuncia “l’incivisme d’alguns, ja que en pocs dies el nostre municipi ha patit diverses situacions vandàliques“. A més, que “reforçarem la vigilància i castigarem aquelles persones que actuen contra el nostre municipi i el seu patrimoni“.

Articles relacionats