18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

ACABEN LES OBRES DE CONSOLIDACIÓ DE LA TORRE D’HOMENATGE DEL CASTELL DE BENIFAIRÓ

– Els darreres mesos s’han realitzat treballs per consolidar aquesta part del castell que amenaçava amb despreniments.

La Valldigna compta amb un conjunt de patrimoni històric dels més destacats del País Valencià. Una de les edificacions més importants és el castell de Benifairó, també anomenat com castell de Marinyén, castell d’Alfàndech o Castell de la Reina Mora.

El castell ha tingut una mancança històrica d’intervencions que procuraren un bon manteniment i evitar perill de despreniments o ensorraments de part del conjunt. L’Ajuntament de Benifairó de la Valldigna, mitjançant recursos propis i una subvenció de la Conselleria de Cultura, en els darrers mesos ha intervingut per consolidar una de les parts més emblemàtiques i que amenaçava seriosament en ensorrar-se.

Benifairo Castell 1

Les obres del castell han de tindre a compte el handicap afegit  que suposa  la dificultat per accedir al mateix. El material, per exemple, va haver de transportar-se mitjançant helicòpters. El castell necessita altres obres i treballs d’arqueologia que aniran portant-se a terme dins les possibilitats d’un ajuntament menut com el de Benifairó.

Segons el govern municipal, és necessària la participació d’altres administracions, la Generalitat o l’estat, per poder fer front als costos elevats que suposen les obres i les excavacions en el castell.

Articles relacionats