À Punt anuncia la seua primera sèrie de ficció

À Punt estrenarà aquest diumenge la seua primera ficció de producció pròpia, la sèrie ‘La Vall’, una història familiar amb tocs de ‘thriller’ en la qual un xicotet poble de la serra ofereix les seues cases deshabitades per a repoblar-se i on tots els veïns oculten un secret. Es tracta d’una aposta «arriscada nivell Netflix o HBO» i que aposta per que la ficció també «parle en valencià»,

Així ho han explicat aquest dimecres, en la presentació de la sèrie, –produïda per Mediterráneo Media Entertaiment per a À Punt– els directors, Pau Martínez i Ana Ramón; el productor, Antonio Mansilla; la directora general d’À Punt, Empar Marco, i el director de Programació i Continguts de la cadena, César Martí.

A l’acte ha assistit també l’elenc, que conformen els actors Marta Belenguer, Òscar Ramos, Natzaret Aracil, Sergio Caballero, Cristina Fernández, Ciro Marco, Pilar Almeria i José M. Casany, entre d’altres. La sèrie arribarà a les pantalles aquest diumenge a partir de les 21.45 hores, en una estrena «potent» que apostarà, per a l’ocasió, per emetre dos capítols, a fi que l’audiència s’endinse més en el seu univers.

Pau Martínez ha detallat que la trama arranca amb la idea de l’alcaldessa d’un poble fictici, Malena, de cedir les cases buides per a repoblar la localitat i evitar la seua desaparició. Es tracta d’un xicotet municipi d’interior «que podria representar qualsevol altre de la serra» valenciana, «tan quotidiana i tan misteriosa», apunta el ‘teaser’ de la sèrie.

Amb l’arribada de nous veïns com a detonant, l’espectador descobrirà que cadascun dels personatges guarda un secret, tant els repobladors com els habitants de tota la vida. «El com ho oculten fa que evolucionen», ha avançat Martínez.

En aquest sentit, la primera ficció produïda per À Punt ofereix un còctel de drama, comèdia i misteri que busca entretindre el públic a través de les seues intrigues, utilitzant un tema d’actualitat com és la repoblació per a vertebrar el seu relat. La ficció manté un ‘target’ ampli per a tota la família.

En concret, compta amb 13 episodis de 100.000 euros de pressupost cadascun, amb una mitjana de 50 minuts de durada, un format que el productor de la sèrie considera el «millor» per a «aguantar més el ritme i per a l’estructura» de la història. «Es tracta d’intentar que les peces siguen més potents», ha afegit.

A més de seguir el format europeu d’episodis, ‘La Vall’ segueix una estètica «moderna i una narrativa actual pròxima al cinema». El seu director Pau Martínez ha indicat que, «des que van tancar Canal 9, fa cinc anys, com a espectadors hem canviat molt i ja no val qualsevol cosa». Per açò, els creadors s’han decantat per una sèrie «arriscada nivell Netflix o HBO». Com a referències en la posada d’escena, ha citat ‘Happy Valley’, de BBC, i ‘Big Little Lies’, d’HBO.

L’escenari triat per a simular aquest poble interior fictici ha sigut el municipi d’ Alfondeguilla, en la comarca castellonenca de la Plana Baixa, així com a Cheste (València).

En línia amb les noves tendències, es preveu que la ficció tinga un vessant ‘transmedia’. A més, una hora després de l’emissió dels episodis, es penjaran en la pàgina web d’À Punt. Empar Marco ha explicat que es tracta d’una manera que la sèrie tinga més recorregut».

César Martí ha assegurat que la «televisió és només una finestra» i que donar a l’espectador la capacitat de veure els episodis en el moment que vullga és «part del projecte multiplataforma d’À Punt».

Pau Martínez ha reconegut que és una «gran responsabilitat» assumir la direcció de la primera ficció d’À Punt, que «representa el que poden fer els actors i tècnics valencians». A més, ha posat en valor que la televisió pública produïsca ficció. «És important perquè consumir ficció forma part de la construcció de la identitat de qualsevol poble», ha afegit.

Segons ha explicat César Martí, aquest tipus de continguts «fidelitzen molt en una graella» en fer que el públic «setmanalment s’acoste a la televisió». «I és important que en la ficció també es parle en valencià», ha agregat.

En la mateixa línia, Empar Marco ha destacat el compromís del canal de «mimar la cultura i la seua gent» i «donar visibilitat a la producció valenciana no només en les nostres fronteres, també fóra». Així, confia que la creació de ficció actua de «motor» per a la indústria. Amb aquesta premissa, ha subratllat que «impulsar el sector» és l’aposta d’À Punt no només en aquesta producció sinó en tota la graella.

Amb aquesta premissa, el productor de ‘La Vall’, Antonio Mansilla, ha avançat que creu «factible que es veja a nivell global». «Hem de fer com els danesos i noruecs, que exporten sèries per tot el món», ha remarcat. A més, ha revelat que ja es treballa en la seua pròxima temporada.

Et Pot Interessar