23.4 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

950 inscrits per participar en la Cursa del Raval de Gandia

 

· La cursa del Raval serà el diumenge 12 a les 10:30 h

· Lydia Morant, regidora d’Esports: “agraïsc la tasca que fa l’associació de veïns en aquest esdeveniment esportiu”

· Amparo Victoria, presidenta de la Junta de Districte: “la gent que no corre que isca al carrer a animar als corredors perquè el Raval es note viu. Després de 28 anys estem aconseguint-ho perquè cada any és més important la cursa”

La regidora d’Esports, Lydia Morant, ha presentat aquest matí en roda de premsa l’edició 28 de la Cursa del Raval que es realitzarà el pròxim diumenge, acompanyada d’Amparo Victoria, presidenta de la Junta de Districte i dos representants de l’Associació de veïns,  Toni Orengo i Paco Perelló, vicepresident i membre de l’associació.

La cursa està organitzada per l’Associació de Veïns del Raval i té un recorregut de 10 km de distància pels carrers de la nostra ciutat.

A causa de la situació actual respecte a la Covid-19, s’ha decidit anul·lar les proves amb menors, ja que conglomeraven un excessiu nombre de persones. No obstant això, es manté la prova per als corredors de la Fundació Espurna a les 10.00 hores, una cursa més curteta on podran participar els membres de l’associació.

La prova reina tindrà la seua eixida a les 10.30 hores des del Carrer Pellers. “Aquest any eixim des de l’edifici d’Espurna i anem a buscar la ronda d’anella fins a tornar al parc d’Ausiàs March, baixem per la casa de la Natura i anem fins al polígon Benieto, tornem pel pont de ferro, entrem altra volta a Gandia i acabem al Carrer Pellers. El recorregut és pràcticament el mateix, però amb alguna variació”, ha explicat Paco Perelló.

Des del servei d’Esports, Morant ha volgut agrair “la tasca que fa l’associació de veïns en aquest esdeveniment esportiu. Per a ells suposa organitzativament un repte, ja que no es dediquen a això de manera professional. També agrair el suport dels clubs locals per la seua implicació i treball, i per descomptat a la Policia Local, voluntaris i membres d’altres departaments de l’Ajuntament que fan possible aquesta tasca”.

Per la seua part, Toni Orengo s’ha mostrat orgullós per ser “la cursa més antiga de Gandia” que rendeix homenatge a Juanjo Castany, fundador de la cursa, i també a Vicent Manyó, persona en paraules de la regidora d’Esports “molt implicada en l’organització d’aquest esdeveniment”.

Per últim, Victoria ha animat a la gent a acudir: “A part dels corredors que cada vegada hi ha més, la gent que no corre que isca al carrer a animar als corredors perquè el Raval es note viu. Després de 28 anys estem aconseguint-ho perquè cada any és més important la cursa”.

Actualment, el nombre d’inscrits gira entorn dels 950 i cal recordar que la pàgina web (www.somesports.com) encara està oberta per a les inscripcions. Els dorsals es repartiran a partir de demà divendres i fins a l’inici de la carrera.

Articles relacionats