10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Gandia comptarà amb 16 nous habitatges socials

– La Generalitat adquireix un edifici de 16 habitatges a Gandia aplicant el dret de tanteig

– Amb aquesta adquisició a Gandia, són 5 els edificis comprats per la Conselleria d’Habitatge en l’últim mes

– La compra s’ha realitzat mitjançant el dret de tanteig amb una inversió total d’1.198.000 euros

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha adquirit un edifici a Gandia, a través del dret d’adquisició preferent. Amb aquesta adquisició, són 5 els edificis comprats en l’últim mes i els habitatges del qual passen a formar part del parc públic de la Generalitat.

La compra, que s’ha efectuat a través de la direcció general d’Habitatge i Regeneració Urbana, ha suposat una inversió total d’1.198.000 euros, i el seu preu de valoració és d’1.267.989,23 euros, és a dir, 69.989,23 euros menys que el seu valor de mercat. Es tracta d’un edifici de 4 plantes i 16 habitatges, lliure de càrregues, construït l’any 2000.

La intenció de venda es va comunicar el mes de maig passat i l’exercici del dret de tanteig es va exercir a principis del mes d’agost. Així mateix, es va resoldre l’adquisició per resolució del vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, el passat l’11 de novembre. Finalment, la compra s’ha culminat aquest dimecres.

El secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, ha assenyalat que “gràcies a l’aplicació dels drets de tanteig i retracte des de la Conselleria estem accelerant l’ampliació del parc públic d’habitatge de la Generalitat. A més, ho estem fent d’una forma eficient amb els recursos públics, ja que els habitatges s’han adquirit a preus molt assequibles”. Així mateix, ha destacat Aguilar, “la importància que suposa l’existència de més habitatge públic a Gandia”.

Per part seua, la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, ha explicat que els habitatges adquirits passen a estar qualificades d’habitatges protegits amb caràcter permanent, blindant així la seua funció social. Aquests habitatges seran adscrits a l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) per al seu manteniment i gestió en règim de lloguer social.

L’adquisició s’ha produït en aplicació de l’article 10 sobre transmissions singulars del Decret llei 6/2020, de 5 de juny, del Consell, per a l’ampliació d’habitatge públic en la Comunitat Valenciana mitjançant els drets de tanteig i retracte.

Articles relacionats