13.2 C
Gandia
Dimarts, 31 gener, 2023

9 d’Octubre a Gandia “La Festa de Tots els Valencians”

– Programa complet:   9 d’Octubre Gandia 2021

– Consta de 4 activitats que es desenvoluparan a diferents espais culturals i emblemàtics de la ciutat.

– El Teatre Serrano acollirà el 8 d’octubre a les 19 hores la preestrena del prrimer capítol de la nova temporada de la sèrie televisiva d’èxit d’À Punt L’Alqueria Blanca. Les entrades (fins completar aforament) es poden adquirir a instanticket.es/culturagandia o a la Casa de la Marquesa.

L’Ajuntament de Gandia, la col·laboració dels principals contenidors culturals i diversos organismes i entitats locals, ha presentat aquest matí la programació d’activitats que es desenvoluparan a diferents espais de la nostra ciutat amb motiu del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana que, com cada any, commemora l’entrada a la ciutat de València del rei d’Aragó Jaume I El Conqueridor en 1238.

La prèvia d’aquesta efemèride vindrà introduïda el dia 8 al Teatre Serrano per la preestrena del primer capítol en preestrena (anomenada L’Alqueria Blanca en ruta) que s’emetrà en la televisió d’À Punt, abans de l’estrena de la sèrie el diumenge 17 d’octubre, i on es rebrà els actors Iris Lezcano (Anitín), José Sospedra (Fabià) i Berna Llobell (Tio Pep), qui s’encarregaran de presentar prèviament el primer episodi.

La planificació del 9 d’Octubre consta de les següents activitats:

• 10 hores: Raspall femení a la Plaça de l’Escola Pia. Gandia consolida la seua aposta per la incorporació de la dona en el món de l’esport tradicional valencià amb la segona edició del Trofeu Ciutat de Gandia d’aquesta modalitat.

• 10:30 h.: Acte Cívic en homenatge a Jaume I al Pati d’armes del Palau Ducal amb la participació de la banda del Centre Musical de Beniopa, el Consell de la Infància, l’Escola del Teatre Serrano i el Grup de danses La Delicà de Gandia

• 19 h.: Concert De part dels Bons al Jardí de la Casa de la Marquesa. En els eu 25 aniversari de la seua mort, el músic tortosí Artuto Gaya recrea les cançons d’Ovidi Montllor, senzilles i poderoses, en una actuació propera i plena de calidesa.

• 21 h.: Castell de palos a la Plaça del Prado. Esdeveniment estàtic combinat amb música que recupera els efectes pirotècnics tal com es feia antigament, des d’estructures fixes i formant diferents figures: rodes, espirals, etc.

‘L’Alqueria Blanca en ruta’

La sèrie de la radiotelevisió pública valenciana À Punt L’Alqueria Blanca continua amb la tercera setmana de la gira promocional de la nova temporada (del 4 al 8 d’octubre) a diferents localitats de la Comunitat Valenciana, entre elles la ciutat de Gandia.

La projecció començarà a les 19:00 hores al Teatre Serrano (portes obertes a les 18:30) amb un acte adaptat a la normativa sanitària vigent i amb accés és gratuït fins a completar l’aforament.

L’entrada ja es pot adquirir a través del web instanticket.es/culturagandia, o a les taquilles de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós en els horaris habituals.

A més, totes les persones que acudisquen a veure els seus actors preferits rebran un detall de record del pas de L’Alqueria Blanca per la seua localitat.

Articles relacionats