15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

“De cap manera es tancarà el Centre d’Educació Especial Enric Valor”

 

La regidora delegada d’Educació, Carmen Fuster, ha respost aquest matí les crítiques abocades per part del Partit Popular de Gandia després de ser aprovada ahir la modificació de la LOE. Unes crítiques on els populars mostraven la seua preocupació pel possible tancament del Centre d’Educació Especial Enric Valor així com la possible pèrdua per part de les famílies de la possibilitat de triar el centre escolar on els seus fills cursaran els estudis.

Fuster ha afirmat que “aquestes crítiques se centren en mentides o mitges veritats. Res del que afirmen els populars està en el text de la Llei“.

Respecte a l’educació especial, la Llei afirma que els centres ordinaris hauran de disposar, tal com estableix la convenció de l’ONU, d’una sèrie de recursos necessaris per a poder atendre en les millors condicions possibles a l’alumnat amb discapacitat, en cas que siga necessari.

Els centres d’educació especial continuaran funcionant tal com ho estan fent perquè presten una atenció molt especialitzada” va declarar Fuster qui ha sigut rotunda en afirmar que “de cap manera es tancarà el Centre d’Educació Especial Enric Valor“.

Respecte a l’elecció de centres, la Llei afirma que tots aquells centres concertats que són finançats amb fons públics han de complir una sèrie mesures com són les de no segregar a l’alumnat per raons econòmiques, de sexe o un altre motiu. A més, aquest tipus de centres han de ser totalment gratuïts i no es podran edificar sobre sòl públic. “Això és el que diu la llei. En cap moment es parla del que afirmen els populars, ja que eliminar la llibertat d’elecció de centre seria incomplir la constitució” va declarar Fuster.

Finalment, l’edil ha incidit en què aquesta llei “potencia l’educació publica realitzant una àmplia modernització i implementa una reforma curricular molt important que abasta aspectes fonamentals per a la formació de l’alumnat com la digitalització“.

Fotografia arxiu Àlex Oltra

Articles relacionats