21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

5é aniversari de la gran manifestació “volem les claus de la caixa”

El pròxim divendres 10 de juny, es compleix el cinqué aniversari de la gran manifestació unitària i massiva que va tindre lloc a la ciutat de València per exigir un finançament valencià.

Una manifestació que es va fer en contra dels pressupostos generals de l’Estat (PGE), la manca d’inversions i l’infrafinançament que patim les valencianes i valencians. La manifestació va ser convocada per nombroses entitats sindicals, socials i polítiques sota el paraigua de la Crida pel Finançament.

Ara, cinc anys després, la Crida pel Finançament continua denunciant la situació “d’espoli, infrafinançament i manca d’inversions que pateix el País Valencià de manera secular i que afecta greument l’autogovern, les condicions de vida de les valencianes i valencians i el seu futur i benestar“.

A més, des d’aquest espai unitari s’aposta per la necessitat de capgirar la situació actual en què es troba el nostre finançament i considera que cal sensibilitzar el poble valencià i la mobilització social transversal, decidida, valenta, continuada en el temps, que obligue l’estat a negociar per aconseguir la sobirania fiscal i una hisenda pròpia que acabe a l’actual situació i amb totes les promeses incomplides als darrers anys”.

Per a la Crida pel Finançament fa molts anys que portem amb promeses, acords i declaracions que no porten enlloc i que, al remat, mantenen l’actual situació desfavorable per als interessos de les valencianes i valencians. La situació actual de paràlisi i d’inacció de la present legislatura n’és un clar exemple.

En aquest sentit, es considera que només a la pressió real, valenta i decidida de les institucions i poble valencià serà possible obtindre les nostres reivindicacions.

Articles relacionats