La banda de Potries guanya el primer premi en la secció quarta del Certamen Provincial

L’Associació Artística Musical Sant Blai de Potries s’ha alçat aquest dissabte amb el primer premi i esment d’honor de la Quarta Secció del Certamen de Bandes de la Diputació de València, en obtenir 347,5 punts, seguida de la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig i La Unión Musical San Roque de Villargordo del Cabriel, que han merescut dos segons premis en obtenir 308 i 306 punts, respectivament.
Segons ha informat la corporació provincial en un comunicat, els premis han sigut lliurats per Josep Bort, diputat de Medi Ambient de la Diputació, i Abel Guarinós, director general del Institut Valencià de Cultura.
En aquesta Secció Quarta han participat les bandes que tenen un màxim de 40 músics en l’escenari i que havien d’interpretar com a peça obligatòria l’obra ‘Innsbruck Bus’ de Rafael Doménech Pérez.
El jurat que ha emès les valoracions ha estat compost per Pablo Sánchez; Vicente Soler; Juan Gonzalo Gómez; Francisco Signes; Beatriz Fernández; amb la presidència del diputat de Cultura, Xavier Rius, i el cap de Promoció Cultura, Josep Vidal, que ha actuat com a secretari i gestor del certamen.
L’Associació Artístic Musical Sant Blai de Potries ha actuat sota la direcció d’Adrián Ronda Sampayo i han interpretat el pasdoble ‘Benicadell’ de Joan Enric Canet i Todolí, i l’obra de lliure elecció ‘Kraken’, d’Hugo Chinesta.
Totes les bandes participants reben una quantitat estipulada pel fet de participar en el certamen i el premi en metàl·lic que reben les bandes guanyadores de cada categoria. En aquesta secció, l’ajuda que ha concedit l’Àrea de Cultura per la participació ha sigut de 2.500 euros, mentre que el premi que ha rebut la banda guanyadora, Sant Blai de Potries, ha sigut d’altres 2.100 euros.
La pràctica totalitat dels mitjans de comunicació valencians més importants, estan arreplegant el senyal en directe generada des del Palau de la Música de València donat l’interès de l’Àrea de Cultura per difondre el certamen en l’exterior.
A través de les seues diferents plataformes, durant aquest cap de setmana capçaleres digitals de periòdics valencians, televisions de tota la província, portals, webs i xarxes pròpies de les societats musicals, al costat de diferents mitjans digitals generalistes i especialitzats, emetran el certamen íntegre en directe o en diferit, al llarg de les setmanes següents.
L’emissió, conduïda des d’un set amb entrevistes i reportatges, també podrà ser seguida a través dels dispositius mòbils i les xarxes socials d’@Culturadival, amb el coixinet #CertamenDival18 i #ValènciaésMúsica.

Et Pot Interessar