La Fundació Oceanogràfic i els pescadors de Gandia col·laboren en diverses iniciatives ambientals

La Fundació Oceanogràfic de València tindrà presència en la Primera Mostra La Mar de Bo, que es celebra ese cap de setmana 19 i 20 de maig a Gandia, per a recolzar i promoure el treball conjunt que es realitza entre els tècnics de la Fundació Oceanogràfic i la Confraria de Pescadors de Gandia.
Els pescadors d’aquesta confraria són molt actius amb la Xarxa d’Avaraments, lliurant per a la seua recuperació en l’ARCA del Mar del Oceanogràfic els exemplars de tortuga marina que freqüentment capturen accidentalment amb els seus arts de pesca mentre pesquen.
A més, els científics de la Fundació Oceanogràfic estan intentant esbrinar mitjançant l’estudi dels sons subaqüàtics, quins animals trenquen les seues xarxes atrets per la pesca i intentar buscar una solució beneficiosa per a tots, tant per a pescadors com per a animals marins.
L’artista valenciana especialista en materials reciclats Rosa Montesa dirigirà als participants durant els matins de dissabte i diumenge i la vesprada del dissabte, en el taller de construcció de diferents animals marins amb envasos de plàstics. Reciclar i sobretot reduir residus, és la millor manera de contribuir al fet que els mars del món deixen d’omplir-se de plàstics que tant perjudiquen a la vida que hi ha en ells.

Et Pot Interessar