13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

500.000 VALENCIANS PODEN RECLAMAR ALS BANCS ALLÒ COBRAT DE MÉS PER CLÀUSULES TERRA

 

El Tribunal Suprem va considerar abusives estes clàusules en entendre que els consumidors no havien sigut informats de la càrrega econòmica i jurídica que se’ls imposava, però va fixar en la data de la sentència, el 9 de maig de 2013, la retroactivitat màxima perquè la seua nul·litat només tinguera efectes amb vista a futur.

Les clàusules terra fixaven un límit mínim d’interessos que els clients de contractes hipotecaris havien de pagar, el que ha impedit als afectats beneficiar-se de la caiguda de l’euríbor, –principal índex de referència per a la majoria de les hipoteques a Espanya–, quan “va començar a abaixar en 2009”, ha recordat.

Per la seua banda, Galiana ha lamentat que el Suprem al·legara en la possible “fallida macroeconòmica dels bancs” si admetia la nul·litat de les clàusules terra més enllà de 2013. “I la fallida de les economies familiars? Això no compta?”, s’ha preguntat.

QUI POT RECLAMAR?

La secretària general d’Adicae en la Comunitat ha explicat que no sol els que estiguen pagant actualment la seua hipoteca poden reclamar, sinó que també els que ja han acabat de pagar-la, els que han sigut desnonats o fins i tot el que hagen acordat una dació en pagament.

Així, ha invitat als afectats a informar-se en Adicae sobre la seua situació. De fet, aquells que ja hagen firmat un acord amb el seu banc o hagen acceptat la resolució d’una demanda presentada de manera individual són els que més “difícil” poden tindre reclamar els diners, ha avisat l’advocada d’Adicae.

Articles relacionats