15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

50 professionals i estudiants universitaris de Gandia se sumen a la marca l’Exquisit Mediterrani

· La Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana impulsa el nostre territori com a recurs turístic de primera ordre

 L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el cap d’Àrea de Competitivitat Turística de l’Agència Valenciana del Turisme, José Luis Wagner; i Emili Aura, director de Centre Internacional de Gandia – UV, van participar ahir en l’acte de cloenda del Curs d’especialització “l’Exquisit Mediterrani” on es van lliurar 50 diplomes als alumnes que han finalitzat el curs. Un curs que forma part de la Xarxa de CdT i la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Universitat de València.

La iniciativa està orientada tant a professionals en actiu com a persones titulades en turisme i estudiants universitaris, per potenciar el turisme gastronòmic donant resposta a les necessitats de qualificació de sector en aquesta especialitat turística en auge.

Diana Morant destaca la importància del curs, ja que cada vegada són més els viatgers decideixen el seu viatge per les noves experiències, la cultura i la gastronomia que poden descobrir en ell. Aquesta tendència en el mercat turístic ofereix noves oportunitats de negoci i laborals en empreses no només hostaleres sinó també agroalimentàries, que busquen diversificar el seu negoci i obtindre nous recursos econòmics gràcies al turisme.

“Hem d’implicar diversos agents (productors, cuiners, empreses turístiques, gestors de destinacions, mercats…) i incorporar innovació, coneixement i competitivitat al seu desenvolupament i, sobretot, valors de sostenibilitat turística i coneixement de la cultura gastronòmica pròpia” va declarar l’alcaldessa al mateix temps que  fer valdre que amb aquesta oferta formativa es desenvolupen competències professionals que aborden de manera global tant la cultura gastronòmica, com la tradició culinària i la realitat de la cuina més creativa de la Comunitat Valenciana per a poder identificar les oportunitats de negoci i les capacitats del sector per satisfer les exigències del turista de hui dia.

Per aquesta raó, Gandia ha signat la seua adhesió a la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana i de la seua marca “l’Exquisit Mediterrani”. “Com a municipi eminentment turístic volem fomentar la gastronomia del nostre territori com a recurs turístic de primera ordre. Perquè és un element diferenciador i hem d’impulsar aquests sectors en tota la seua cadena de valor. Els agents públics i privats hem de connectar iniciatives com aquesta, per generar nous recursos turístics. A la nostra ciutat, per sort tenim la Fideuà de Gandia, és el relat de la nostra història. És la nostra essència i és el mar que ens envolta” va finalitzar Morant.

Articles relacionats