12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

5 dies i mig han bastat per adquirir la totalitat del “Xecs Consum Gandia”

– 10.000 persones adquireixen en cinc dies i mig la totalitat dels Xecs Consum Gandia

• La iniciativa de l’Ajuntament de Gandia de suport i dinamització del xicotet comerç local va concloure ahir la venda de xecs, mobilitzant un milió d’euros en el teixit comercial de la ciutat.

• A les 00.00 h d’ahir dimecres s’havia consumit una quarta part, 270.000 €, en 300 dels 434 comerços adherits a la iniciativa. La data límit per a fer ús dels xecs és el 6 de juny.

• Per sectors: Moda, joguines i articles d’esport; calçat i complements; salons de bellesa i aparells mèdics ortopèdics, encapçalen, de moment, les vendes de productes i serveis amb el descompte màxim de 50 € que permeten els Xecs Consum Gandia.

Els regidors delegats de Polítiques Econòmiques-Comerç i Economia-Hisenda, Ferran Martínez i Salvador Gregori, respectivament, han comparegut aquest matí per fer un primer balanç provisional de la iniciativa municipal “Xecs Consum Gandia”.

Així, a les 14 hores d’ahir dimecres l’Ajuntament va donar per tancada la venda de xecs, ja que s’havien exhaurit, en només cinc dies i mig. Cal recordar, que la campanya es va iniciar el 28 d’abril passat posant a disposició de la ciutadania empadronada en Gandia i major de 18 anys, xecs per valor d’1 milió d’euros, dels quals la gent només havia de pagar el 50 per cent, fins a un màxim de 50 € (100 €).

Al voltant de 10.000 persones van adquirir els xecs que podran gastar fins al 6 de juny als comerços adherits de la ciutat. A les 00.00 hores d’ahir dimecres, s’havia consumit ja una quarta part dels xecs, 270.000 €, en 300 dels 434 comerços inscrits (xicotetes empreses i autònoms amb un màxim de 10 treballadors).

“Per tant, el primer balanç provisional és de satisfacció completa, perquè hem aconseguit mobilitzar el milió d’euros previst, però sobretot amb l’objectiu final de dinamitzar el comerç local. Ha estat necessària una organització molt complexa, però s’ha superat amb nota. Cal agrair l’esforç dels tècnics dels diferents departaments implicats, també a FAES i les associacions de comerciants de la ciutat”, ha expressat Martínez.

Per sectors, el major impacte fins ara s’està produint en el de moda-tèxtil (peces de vestir i tocat) amb un 34,13% dels xecs consumits, seguits de les Joguines i articles d’esport (14,47%), calçat i complements de pell (13,07%) i salons i instituts de bellesa (8,64%).

Completen el rànquing dels 10 primers: Aparells mèdics ortopèdics (6,87%); serveis de perruqueria d’home i dona (3,22%); llibres, diaris i revistes (2,90%); aparells d’ús domèstic (2,88%); articles de joieria, rellotgeria i bijuteria (2,18%) i productes tèxtils per a la llar (1,86%).

“Que més de 400 comerços s’hagen adherit a la iniciativa i que 1/3 d’ells ja hagen facturat més de 9.000 €, demostra la bondat de la iniciativa, tenint en compte que encara queden tres quartes parts dels xecs per consumir. I això es manifesta en el carrer; la gent i els comerciants feliciten la campanya dirigida al comerç de proximitat, que és el que vertebra econòmicament i social la ciutat. L’administració té la missió de donar suport a la recuperació del teixit empresarial i comercial, d’estar al costat dels més afectats”, ha assegurat Gregori. El responsable d’Hisenda ha recordat que també ahir es van pagar les 335 ajudes directes Parèntesi Gandia de la segona fase del Pla Resistir. Al voltat de 330.000 €.

També ahir es va fer el primer pagament de Xecs Consum als comerços (40.000 €).

D’altra banda, la iniciativa servirà també per a tindre major informació del consumidor (edat, sexe, procedència per barris) i es complementa a l’estudi que està realitzant el departament de Comerç sobre el grau de modernització i digitalització dels nostres comerços i que està sent clau en la recuperació i competitivitat del sector.

Articles relacionats