Govern de Gandia i oposició s’atribueixen l’èxit del turisme en Setmana Santa

El Grup Municipal Popular s’ha atribuït en una roda de premsa l’èxit de les iniciatives turístiques que omplen la platja en temporada baixa, i afirma que van ser implementades pel PP en l’anterior mandat.
Les estades de clubs esportius  internacionals, l’assemblea anual d’evangelistes, l’expedició de quatre mil estudiants portuguesos de viatge de fi de curs, o la d’escandinaus, són algunes de les iniciatives afavoridores de la desestacionalització del turisme en dates com ara les de Falles, Setmana Santa o Pasqua.
El regidor del PP Guillermo Barber ha afirmat que “cal ser ambiciosos i intentar anar a més. No podem conformar-nos amb el que va proposar el PP, sinó que l’actual govern ha de desenvolupar propostes pròpies. Estan vivint de renda”.
D’altra banda, Barber s’ha mostrat preocupat per la promesa oblidada d’una Ordenança que contemple l’els usos de patins, patinets i bicicletes elèctriques que proliferen per aquestes dates en primera línia de la Platja de Gandia.
Finalment, els populars s’han mostrat sorpresos de que l’alcaldessa, Diana Morant, haja noliejat un ferri amb turistes de Gandia en direcció a Eivissa, «el contrari del que cal fer, que és intentar atraure turistes de la illa en direcció a Gandia».

Resposta del govern local

El portaveu del govern de Gandia, José Manuel Prieto, ha criticat que el PP torne a trencar el principi que diu que en plena temporada turística no es fan valoracions per no perjudicar el sector i ha lamentat que una vegada més el PP proclame que ho ha inventat tot en turisme “perquè no és així de cap de les maneres”.

Prieto hatractat de desmuntar cadascun dels arguments i les “mentides” de Barber: “El congrés de FADE (evangelistes) fa tretze anys que ve a Gandia; l’operativa de portuguesos es va tancar en la legislatura de José Manuel Orengo, i el campionat de dards ha canviat de mercantil, amb més atractiu i visitants respecte al que s’oferia en la passada legislatura”.

Respecte al ferri Gandia-Eivissa, Prieto ha demanat a Barber que «no faça el ridícul perquè, afirma, «tot el món sap que el PP no va arribar a cap acord amb l’empresa. Ara, la línia Gandia-Illes Balears s’ha convertit en la més valorada pels clients de Trasmediterrania després que fóra utilitzada per més de 35.000 persones que van dinamitzar el Grau».

Prieto ha fet una comparativa entre la legislatura anterior i la d’ara. El regidor va recordar que durant el mandat “balafiador” del PP, Gandia eixia en elstitularsper ser la principal destinació afectada pel desplome turístic.Mentre que en l’actualitat, “Gandia eix en la premsa per liderar la desestacionalització en tota la Comunitat Valenciana, per haverregistrat al 2017 la millor temporada en l’allotjamenthoteler, segons les dades de la patronal Hosbec (Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca), i també per ser referent en el litoral mediterranipelcanvi de modelcap a la qualitat i la cultura”.

La setmanapassada, de fet, l’alcaldessa de Gandia va signar juntamentamb la UniversitatPolitècnica de València un conveni per a impulsar la Càtedra de TurismeIntel·ligent. A més a més,s’hanampliatelshorarisdelsestablimentsgràcies a la novaLleid’Espectacles del Botànic per primera vegada en plena temporada de Pasqua; is’handesbloquejatinfraestructuresturístiquescom la del pavelló de Baladre després del “desastre” de la gestió del PP.

Aixímateix, segons Prieto,“tenimméspresència de turisme internacional, apostempelturisme de congressos; i hemtriplicatelsestabliments del Sictedarribant a 89 establimentsamb el segell”. En definitiva: “Bonesdadesd’ocupació, bon treballamb el sector turístic; qualitat i complementsafegits al sol i la platja”.

La comparativaamb el PP, segons Prieto, és“horrorosaperquèl’únic que va portar el PP la legislatura passada era la caspa i la testosterona de Gandia Shore pagada ambdinerspúblics i que va parlar molt mal de la nostra oferta turística com a destídurantmolt de temps”.

Per totaixò, Prieto li ha demanat a Barber que s’informe en les Meses de Turismeabansd’eixir a contar mentides i de feroposició; que no aplique la mala fe en la política de turisme; i que si Barberés ara l’interl·locutor del PP a la Mesa de Turisme, “sabem que esteserà tan mal ambaixador de turismecom mal regidor d’hisenda va ser per a esta ciutat”.

Et Pot Interessar