12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

41 persones han participat en el projecte “Creant Futur” desenvolupat per Càritas Gandia

 

• Es tracta d’itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social

Un total de 41 persones (34 homes i 7 dones) han participat durant 2020 en el projecte desenvolupat per Càritas Gandia “Creant Futur: itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de les persones en situació o risc d’exclusió social”.
El programa és finançat pel Fons Social Europeu i té com a finalitat afavorir l’accés al mercat laboral de les persones beneficiàries; el foment de la inclusió social i la lluita contra la pobresa i la discriminació.

La posada en marxa del programa es fonamenta a facilitar la incorporació laboral mitjançant la utilització de la Responsabilitat Social Empresarial com a vehicle de sensibilització.

Així doncs, de les 41 persones beneficiàries, 17 estaven desocupades; 19 inactius i 6 tenien ocupació. 5 d’ells eren menors de 25 anys; 8 majors de 54 i 8, majors de 54 aturats.

Els objectius del programa són diversos:

1. Elaborar Itineraris d’Inserció social (s’han realitzat els 41 itineraris previstos)
2. Millorar l’ocupabilitat (s’han realitzat 675 tutories individuals- el 80% han participat en grups de competències transversals)
3. Capacitar als beneficiaris mitjançant accions formatives (el 75% dels quals van iniciar la formació, la van acabar)
4. Capacitar als beneficiaris en coneixement de Tecnologies de la Informació i Comunicació-TIC- (el 70% ha participat en accions d’alfabetització tecnològica
5. Incorporar perspectiva de gènere; igualtat d’oportunitats i sensibilització mediambiental (el 17% de la població atesa són dones, el 100% dels participants s’han trobat en igualtat d’oportunitats, les accions de sensibilització s’han dirigit al 95% dels participants).
6. Mediar en la consecució d’un treball a través d’empreses sensibles a la RSC (el 45% de les empreses contactats col·laboren en el programa d’inserció laboral).

Les activitats dutes a terme durant tot l’any 2020 són:
• Tallers de jardineria i agricultura ecològica
• Taller de cuina
• Bugaderia
• Manteniment
• Millores de les competències personals i professionals
• Sessions de *coaching

Articles relacionats