400.000 TREBALLADORS DE L’HOSTALERIA, SENSE CONVENI

“La situació té com a conseqüència directa la desregulació de les condicions laborals en el sector, la qual cosa porta a reduccions salarials, augment de jornada, eliminació de beneficis socials, etc… sobretot per a les noves contractacions”, apunta la formació sindical en un comunicat.

Aquesta situació es produeix en un dels sectors amb els salaris “més baixos d’aquest país”, i només el servei domèstic té un sou més baix, amb una mitjana de 1.174 euros mensuals. Però esta és el sou mitjà cotitzat, perquè en hostaleria es realitzen multitud d’hores extraordinàries “de forma il·legal, fora de nòmina i sense cotitzar”.

Per al responsable d’hostaleria de la Federació de Serveis CCOO, Antonio Ruda, “és urgent tancar acords que milloren les condicions laborals de les persones que treballen en hostaleria. És un sector clau per al turisme i no podem parlar de qualitat i competitivitat en aquest sector mentre es continuen pagant salaris-fem”.

Les persones que treballen en el sector hostaler “es mereixen un salari digne, la prevenció i el reconeixement de les malalties professionals i tenir la possibilitat de jubilar-se amb 60 anys després de 25 anys o més de moviments repetitius i càrregues laborals excessives”, conclou el sindicat.

Et Pot Interessar