22.5 C
Gandia
Dimecres, 4 octubre, 2023

40 Corresponsals Juvenils als Centres Educatius Públics de la Safor

  • El Servei de Joventut de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Calaix Jove de la Safor, enceta nou curs del programa de Corresponsals Juvenils.

Aquest programa consisteix en la dinamització de la joventut de la comarca de la Safor a través de la creació d’una xarxa de Punts d’Informació Juvenil en els instituts públics d’Educació Secundària de la comarca gestionada pel mateix alumnat amb la dinamització del personal tècnic de cada municipi i de la Mancomunitat. És important que l’alumnat dels centres educatius facen d’interlocutors entre l’administració i la població jove. No només perquè tota la informació els arribe, sinó també per poder escoltar de primera mà quines són les seues necessitats i demandes, de quina manera viuen el dia a dia, i així poder respondre millor amb unes polítiques de joventut més inclusives.

Així doncs, aquesta és la quarta edició d’aquest programa, i com anys anterior, després de la campanya de presentació del programa pels centres educatius de la comarca i de l’elecció de l’alumnat corresponsal de cada centre, el Calaix Jove va preparar una jornada de formació el passat divendres, 16 de desembre, en l’Alberg Juvenil Mar i Vent de Piles.

Uns 40 alumnes de distints centres educatius de la comarca van participar d’aquesta, on entre altres coses van treballar els conceptes de treball en equip i la responsabilitat del compromís per la comarca, així com les funcions de corresponsals. D’altra banda, es va realitzar un treball grupal on l’alumnat va poder expressar quines son les accions d’oci educatiu que creuen necessàries en els seus municipis i de quina manera s’organitzaran per a poder portar-les endavant.

Un nou curs ple de de reptes envers la joventut acaba de començar, estigueu atentes a les xarxes del calaix.

Articles relacionats