12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

37 edició Trofeu Ciutat de Gandia de futbol

• El CF Gandia s’enfronta el dimarts 31 d’agost, a les 20.00 h, a tot un clàssic del futbol valencià com el CF Cullera (1924).

• El club blanquiblau presentarà al Guillermo Olagüe el primer equip, amb el qual aspira a l’ascens a la 3a Divisió en l’any del seu 75 aniversari.

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada pel president del CF Gandia, Jesús Sendra, han presentat aquest matí el 37 Trofeu Ciutat de Gandia que enfrontarà el dimarts 31 d’agost a les 20.00 hores en l’estadi Guillermo Olagüe al CF Gandia i a C.F. Cullera. Prèviament, a les 18.00 hores es farà en la Col·legiata l’ofrena de flors a la Patrona de Gandia i a les 19.30 hores l’estadi Guillermo Olagüe acollirà la presentació oficial del primer equip.

Morant ha volgut “convidar la ciutadania a què acudisca, ara que ja es pot accedir als camps amb totes les mesures de seguretat sanitàries, a acompanyar el seu equip en la presentació oficial”.

Per la seua banda, Sendra ha recordat que la primera edició del torneig es va celebrar l’any 1974 per a inaugurar les torres de llum de l’estadi, construït en 1967.

En la primera edició hi van participar el Real Madrid Castilla (qui va resultar guanyador), l’Huracán de Montevideo i el CF Gandia. Durant les gairebé quatre dècades d’història han estat molts els clubs estatals (Real Madrid, Betis, Sabadell, Rayo VallecanoNumancia, Las Palmas, Albacete, Vila-Real…) i de tot el territori valencià (Alzira, Ontinyent, Alcoià, Olímpic de Xàtiva, Dénia, València B, Huracán..), de Primera i Segona Divisió, els que han participat en el trofeu. També equips estrangers, entre ells la Universitat de Califòrnia.

“Estaríem en la 47 edició si no haguera deixat de realitzar-se durant una dècada per diferents causes. Quan vam arribar, una de les coses que teníem clares des de la nova directiva era tornar a organitzar aquest trofeu i recuperar el seu prestigi”.

Pel que fa al rival d’aquesta edició, el CF Cullera, Sendra ha fet valdre que es tracta d’un equip gairebé centenari (1924) i, per tant, amb molta solera al futbol valencià. A hores d’ara jugarà en Primera Regional, però fins i tot ha arribat a militar en 3a Divisió i promocionar l’ascens a 2a B.

75 aniversari del CF Gandia

El 26 de febrer de 2022 el CF Gandia celebrarà el 75 aniversari del seu naixement l’any 1947. Per a commemorar-ho, el club ha organitzat tota una sèrie d’actes que es presentaran a finals del mes de gener. “Estem basant-nos en el guió que tant d’èxit va tindre en el 70 aniversari, però amb novetats que ja anunciarem. Tot i que el colofó seria l’ascens a la Tercera Divisió. Hem confeccionat un bon equip, potent, i estem molt il·lusionats”, ha declarat el president.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats