23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

330 nous casos per prova PCR des del divendres  i 984 casos actius a la Comunitat Valenciana

 

– Quasi la meitat dels casos de coronavirus detectats corresponen a persones d’entre 20 i 40 anys

– Barceló: “Salut Pública i Assistència Sanitària continuen fent un treball fonamental però necessitem que la ciutadania siga responsable”

– En aquests moments augmenta la xifra de persones ingressades a 81 amb coronavirus als hospitals valencians, 8 d’elles en l’UCI

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’actualització del passat divendres 330 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 12.781 persones. 114 dels nous casos s’han associat als diferents brots detectats en la Comunitat Valenciana. En aquests moments, 142 són considerats casos aïllats, però que poden ser associats a brots després de les investigacions que Salut Pública està duent a terme en aquests moments. Finalment, 74 són casos dels quals s’ha iniciat en les últimes hores la investigació de la seua traçabilitat.

De tots ells, el 45% corresponen a persones d’entre 20 i 40 anys. En aquest sentit, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que “Salut Pública i Assistència Sanitària continuen fent un treball fonamental per a mantindre la traçabilitat dels casos i els brots controlats”, però “necessitem, això sí, que la ciutadania siga responsable perquè els casos siguen els menys possibles“. Això, segons Barceló, “només ho aconseguirem seguint les recomanacions d’higiene personal, distància social i l’ús de la màscareta”.

S’han donat 102 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix a 18.037 persones: 2.564 a Castelló, en 5.986 Alacant i 9.486 a València, a més d’1 a un cas no assignat.

D’aquesta forma, en aquests moments hi ha actius 984 casos, la qual cosa suposa un 4,80% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 81 persones ingressades,5 d’ells en UCI.

En l’última setmana no s’ha registrat cap defunció per coronavirus. El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 560.121.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 32 dies sense defuncions per coronavirus.

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a la província de Castelló, 1 en la d’Alacant i 6 a la província de València.

– Residents nous positius: 12

– Treballadors nous positius: 4

– Residents morts: 0

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 2 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 0 a la província d’Alacant i 2 a la província de València.

Articles relacionats