26.6 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

2 de cada 10 locals d’oci nocturn son sancionats per la Policia de la Generalitat

– Gandia va ser una de les poblacions on es va fer inspecció de locals d’oci nocturn

– Els expedients més majoritaris són per la utilització de les mascaretes

– Els controls de l’operatiu policial, segons la Generalitat, han provocat una baixada dels brots d’aquest àmbit

La Policia ha sancionat aquest cap de setmana a dos de cada deu locals d’oci nocturn inspeccionats per a comprovar si complien les mesures sanitàries enfront de la Covid-19. El grup d’Espectacles de la Policia de la Generalitat ha inspeccionat i controlat aquest cap de setmana 158 locals i ha alçat 33 actes de proposta de sanció per incomplir la normativa o la Llei d’Espectacles Públics, i a més ha imposat altres 48 sancions per no utilitzar la màscara en la via pública o l’interior dels locals.

Segons va informar la Generalitat, des de divendres passat, la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana ha realitzat 415 advertiments relacionats amb l’ús de la màscara i la distància de seguretat, de les quals 48 es van convertir en proposta de sanció; i a més els agents van identificar a 420 persones i 121 vehicles.

El dispositiu també va permetre imposar una ordre de tancament d’establiment per mancar de llicència i el divendres es va procedir al desallotjament d’un pub a València per excedir l’aforament.

A la província de València la Policia de la Generalitat va practicar 66 inspeccions en locals de València, Cullera i Gandia amb un resultat de nou propostes de sanció.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, va destacar els «bons resultats» que està donant la coordinació entre els diferents cossos de seguretat, que «ha permés multiplicar l’eficàcia dels controls» i que ja ha tingut un efecte directe sobre els nous brots associats a l’oci nocturn.

Gabriela Bravo va incidir en què les reunions socials han sigut objecte també d’especial control per part de la Policia de la Generalitat aquest cap de setmana ja que actualment el 48% dels nous contagis estan associats a trobades amb amics o familiars. La consellera va reconéixer que «l’oci és una part fonamental de la vida de les persones», si bé va insistir que és fonamental «aprendre a divertir-nos segons les normes sanitàries que ens imposa la pandèmia».

Articles relacionats