13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

XIVEGa: Nova ruta circular familiar Parpalló-Borrell

alicia izquierdoLa regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, va assistir a la presentació, al Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell, d’un nou itinerari on tot aquell qui vulga podrà conéixer les principals característiques del Paratge de Parpalló-Borrell mitjançant un joc de pistes i plafons que ens guiaran al llarg del recorregut.

Des del Departament de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia s’ha condicionat un itinerari circular. El sender discorre pel camí que porta a la Cova del Parpalló, però amb la possibilitat de tornar al Centre d’Interpretació per un nou sender habilitat on el públic pot descobrir els trets que fan valuós aquest paratge.

Durant el recorregut un total de deu plafons donen informació sobre el paratge: la fauna, la vegetació, el cicle de l’aigua, la protecció davant els incendis, la Cova del Parpalló… junt amb una sèrie de pistes que els i les participants poden trobar amb l’ajuda del contingut dels panells. S’inclouen il·lustracions, fotografies, textos i pistes, amb un disseny molt didàctic i adreçat sobretot a un públic familiar.

Un sender local on a més de gaudir de la flora del paratge, els plafons traslladaran als visitants la importància d’aquest ecosistema i facen valdre el patrimoni natural i cultural de Gandia. Promovent així tant l’educació ambiental com l’ecoturisme en els quals treballen els centres d’interpretació ambiental.

sendesDesprés d’aquesta presentació, l’itinerari estarà obert perquè qualsevol persona en qualsevol moment puga realitzar-lo de manera autoguiada. Al Centre d’Interpretació trobarà material complementari per a la seua realització això com més informació sobre les rutes i visites guiades que es poden realitzar al paratge.

Articles relacionats