9.4 C
Gandia
Dissabte, 28 gener, 2023

Xeresa reivindica un nou accés al municipi

– Aconseguir una millora de entrada/eixida al municipi amb la sol·licitud d’un nou accés és un objectiu del govern local de Xeresa que ve de lluny.

Aquesta actuació ve reivindicant-se des d’alguns anys enrere al Ministeri de Foment (hui, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana), i, a més s’han fet les gestions pertinents des del Consistori presentant durant els darrers exercicis pressupostaris esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat perquè incloguen una solució per a millorar l’accessibilitat al poble.

En aquest moment les obres de l’autovia A38 estan paralitzades (tram Favara-Xeresa) i pendents d’execució fins no se sap quan. El govern de Xeresa és conscient que l’únic punt d’accés a Xeresa ha vist incrementat el trànsit des que es va produir l’alliberament de l’autopista en gener de 2020.

Actualment sols hi ha una única entrada/eixida a Xeresa que al mateix temps és també l’accés a l’A38, l’accés a l’AP7, l’accés la marjal de la Safor i l’accés a la zona nord de la platja de Gandia.

Per a més complicació, quan és temporada de fortes pluges aquest accés queda inundat i encara que és durant un breu espai de temps, no deixa de ser un problema afegit.

Des de l’ajuntament de Xeresa s’assenyala que “en definitiva, és imprescindible un accés alternatiu per a evitar les retencions de vehicles a l’entrada/eixida del poble, tal com va ocórrer per exemple la nit de dimarts d’aquesta mateixa
setmana durant les fortes pluges en el tram horari de 22.30 h a 23.30 h i instem al Ministeri i Demarcació de Carreteres del territori valencià que entre en el fons de la qüestió i solucione definitivament el problema d’accessibilitat al municipi”.

Articles relacionats