20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Xeresa reclama que torne de nou el servei de pediatria al Centre de Salut

– L’Ajuntament de Xeresa reclama a la Direcció de zona d’Atenció Primària de l’Hospital Sant Francesc de Borja de Gandia, el servei de pediatria.

– Davant la situació propiciada per la pandèmia de la COVID-19, el Centre de Salut d’atenció primària de Xeresa, ha deixat de prestar el servei de pediatria, un servei que venia sent mínim des de l’any 2014.

Amb l’inici de l’Estat d’Alarma decretat pel govern d’Espanya en data, 14 de març, per decisió del departament de direcció de zona d’atenció primària de Gandia, es va deixar de prestar el servei de pediatria del Centre Mèdic de Xeresa. Puntualment al centre mèdic de la localitat, hem tingut en els darrers mesos assistència pediàtrica sols durant unes setmanes en el mes de juliol, prestant el servei: dos dies a la setmana, dilluns i dijous, de 8.30 h a 10.15 h.

Després de diverses gestions per part de l’Alcaldia, durant els últims mesos: reunions amb el departament de coordinació d’infermeria del Grau de Gandia, contacte amb la directora de zona d’atenció primària de l’hospital Sant Francesc de Borja de Gandia, reunions amb l’equip directiu del col·legi Sant Antoni de Pàdua i la directora de l’EIM El Solet amb el responsable mèdic del Centre de Salut de Xeresa. Hem fet la reclamació pertinent al departament competent, sent aquest la direcció de zona d’atenció primària de Gandia per sol·licitar el fet de reprendre el servei de pediatria al poble.

Entenem que la situació amb motiu de la pandèmia és complicada, però també és una realitat que el servei de pediatria al Centre mèdic de Xeresa és mínim, 2 dies i no a la totalitat de la jornada, sinó amb horari reduït. Així va prestant-se el servei des de 2014. Abans de l’any 2014 el servei es prestava 2 dies a la setmana i a més de 8.30 h a 15.00 h, és a dir en horari complet. Per tant, la retallada d’aquest servei en el 2014 va ser més que significativa, i ara ens anul·len les 3,5 h de servei per setmana. Encara que el servei està garantit per altres centres mèdics, açò fomenta:

– Que la gent es mobilitze acudint a altres centres i saturen el servei.

– Que estiguen exposats a un risc major de contagi amb motiu de la situació que estem vivint pel coronavirus. Tant els menors com els acompanyants.

– Que quan el personal sanitari atén a un altre centre, siga de manera presencial o via telèfon no faciliten l’informe de la consulta, perquè el pediatre té una llarga llista d’espera d’atenció a pacients i ha de prioritzar el temps. En el moment de continuar amb el servei al municipi, seria molt més senzill expedir l’informe consulta des del mateix Centre mèdic de la localitat.

Articles relacionats