10.2 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Xeresa posa en marxa una campanya pel control i la millora de les colònies felines

– Aquesta campanya realitzada per l’Ajuntament junt amb l’associació de voluntaris Gatitos de Xeresa consisteix en el mètode CES (captura, esterilització i solta)

La superpoblació de felins a Xeresa és una problemàtica que s’ha vist agreujada des dels últims anys, és per això que ja des de la passada legislatura l’Ajuntament de Xeresa va començar a realitzar algunes reunions amb veïns interessats amb aquesta problemàtica i amb voluntat de preservar el benestar dels felins. L’Ajuntament també va realitzar diversos estudis per a identificar les colònies. A conseqüència de tot açò va nàixer l’Associació Gatitos de Xeresa, gent voluntària del poble que buscaria treballar a controlar i millorar les colònies felines.

Des de l’Ajuntament es va començar a realitzar diverses actuacions que anaren en aquesta direcció i que pogueren ajudar a l’associació que s’acabava de crear. En primer lloc es va construir un refugi per als felins a l’entrada del poble. A continuació, durant les passades setmanes, es va crear el primer punt d’alimentació protegida. Totes aquestes actuacions es posen en pràctica amb la finalitat de poder realitzar el mètode CES, que consisteix en la captura, esterilització i solta dels felins.

D’aquesta manera l’Ajuntament de Xeresa junt amb l’Associació Gatitos de Xeresa està aconseguint anar reduint a poc a poc la superpoblació felina al poble, però sempre vetlant pel benestar dels animals.

Articles relacionats