15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Xeresa continua treballant en el Pla de Millora de la zona de la marjal

– En l’agenda de treball del govern local de Xeresa és prioritari dur a terme el Pla de Millora de la marjal de Xeresa

El Pla de Millora de la Marjal de Xeresa que té com a objectiu aconseguir millorar la xarxa hídrica per l’evacuació d’aigües i millorar mediambientalment l’entorn. A més de no tindre problemes d’inundacions en les zones de cultiu en temporada de fortes pluges.

Tres de les actuacions d’aquest Pla de Millora dutes a terme i que estan en marxa són:

-La regeneració de la mota de la séquia Travessera i la instal·lació de comportes. Aquesta actuació consta de dues parts, una que va des del motor de la Palancaneta fins a l’Escorredor. Amb un import 60.472,69 €. I, la segona part, que va direcció cap a Xeraco des del motor de la Palancaneta. I té un import de 54.811,18 €

-L’adequació de la séquia del Pont de Francisco, la seua mota i col·locació de comportes, amb un import de 42.720,16 €

-La neteja de la séquia de l’Escorredor de Xeresa i instal·lació de comportes, que té un cost de 48.383,58 €.

Aquesta última actuació es realitzarà mitjançant una subvenció de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. La resolució ha eixit aquest divendres, 20 d’agost, adjudicant 43.545,22 € per a realitzar la neteja de la séquia i la instal·lació de les comportes.

En aquest moment, s’està realitzant l’actuació de la séquia del Pont de Francisco i seguidament es durà també a terme la de l’Escorredor. Cal destacar que des del 2019 l’Ajuntament de Xeresa ja ha invertit en la zona de la marjal 234.346,90 €.

Articles relacionats