18 C
Gandia
Dilluns, 3 octubre, 2022

Xeraco supera el repte de recollida d’envasos de vidre de la campanya Banderes Verdes

• Aquesta iniciativa premia l’esforç de l’hostaleria local i al mateix consistori pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic.

• Durant els dos mesos de duració de la campanya s’han aconseguit recuperar en la localitat 69.440 kg d’envasos de vidre

• Un total de 28 restaurants, bars i quiosquets xeraquers van participar aquest estiu en col·laboració amb l’Ajuntament de Xeraco i Ecovidrio.

Ecovidrio ha fet lliurament a l’Ajuntament de Xeraco del guardó Iglú Verd per superar el repte de recollida selectiva d’envasos de vidre establit durant la campanya Banderes Verdes, que va tindre lloc durant els mesos de juliol i agost.

Un total de 28 restaurants, bars i quiosquets xeraquers van participar aquest estiu en la campanya en col·laboració amb l’Ajuntament, amb l’objectiu d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler.

Durant els dos mesos de duració de la campanya s’han aconseguit recuperar en la localitat 69.440 kg d’envasos de vidre, la qual cosa ha possibilitat que Xeraco aconseguisca l’Iglú Verd pel seu compromís amb el medi ambient i el reciclatge de vidre.

L’acte de lliurament del guardó ha comptat amb l’assistència del tècnic de zona de Ecovidrio, Manuel Sala, i de l’alcalde, Avelino Mascarell.

La campanya Banderes Verdes en la Comunitat Valenciana ha aconseguit incrementar la recollida un 11%, de mitjana en les localitats participants fins a aconseguir un total de 9.686 tones d’envasos de residus d’envasos de vidre. El reciclatge d’aquest material i el seu ús com a matèria primera per a fabricar nous envasos ha evitat l’emissió de 5.792 tones de CO₂, equivalents a retirar de la circulació més de 2.700 cotxes durant un any. Així mateix, s’ha aconseguit un estalvi energètic de 7.132 MWh i s’han evitat l’extracció d’11.983 tones de matèries primeres.

Articles relacionats