12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Xeraco fa realitat la Fira de l’Esmorzar i del Cremaet

– Arriba a Xeraco la I Fira de l’Esmorzar i del Cremaet FIESCREM del 27 al 29 de maig amb una programació per a tots els públics

L’alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell; la regidoria de Turisme, Maria José Castelló; i el dissenyador del cartell, David Marqués; han presentat en roda de premsa la I Fira de l’Esmorzar i del Cremaet FIESCREM, i el I Concurs del Cremaet que se celebrarà del 27 al 29 de maig en la zona de la platja.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons ha indicat el primer edil, és contribuir a la desestacionalització de la platja, així com fer valdre una de les tradicions típiques de la localitat i una de les begudes que s’han consolidat en el ritual de l’esmorzar. Per a la seua organització s’ha comptat amb un equip organitzador de persones expertes del sector hostaler que s’han encarregat de preparar tres dies de festa relacionats amb aquest culte del matí.

El divendres, 27 de maig, tindrà lloc la jornada inaugural a les 10 hores amb les personalitats públiques que s’encarregaran d’obrir el concurs del Cremaet que comptarà amb la participació, en aquesta primera edició, de 10 professionals (5 a la categoria Tradicional i 5 per a la categoria Creatiu) provinents de la Comunitat que oferiran el millor cremaet.

L’ajuntament de Xeraco reconeixerà amb un jurat de professionals, entorn d’unes bases, el millor cremaet. “La fi és fer valdre una senya d’identitat tan nostra com l’esmorzar, socialitzar-nos al voltant d’una taula com un moment de trobada amb amics, companys i amb el colofó final d’un bon cremaet“, ha explicat Mascarell.

L’alcalde, Avelino Mascarell, ha destacat que “volem que les persones que s’apropen al nostre municipi coneguen, a més, els nostres plats típics com són les coques escaldades, l’esmorzar més típic dels dies de pluja”.

Per la seua banda, la regidora de Turisme ha explicat que “l’Ajuntament aposta pel sector hostaler i amb aquest esdeveniment pretén donar visibilitat i suport a aquest sector que també necessita l’estímul de les administracions”. D’aquesta manera, ha anunciat que s’ha preparat una guia gastronòmica amb els bars, restaurants i immobiliàries del municipi per a donar a conéixer la varietat gastronòmica que els turistes o veïns i veïnes poden trobar al nostre municipi.

Maria José Castelló, també, ha presentat la programació d’activitats entorn als tres dies de la Fira assegurant que s’ofereixen activitats per a tots els públics. Des d’actuacions, tallers infantils i Fira d’Atraccions; a rutes pel patrimoni de Xeraco, ball per als majors, cercaviles, xarangues, batukada, exposicions, tardeos amb reconeguts Djs i orquestres; fins a correfocs, mascletada, càtering de coques de dacsa, II Matinal Motera de la Dona i Mercat Medieval.

Programacio FIESCREM 2022

Per últim, l’artista David Marqués ha fet públic el disseny del trofeu que es lliurarà als diferents professionals hostalers guanyadors del I Concurs del Cremaet. Un trofeu que plasma el típic cremaet. A més d’aquest reconeixement, també hi haurà un premi en metàl·lic per als primers guanyadors de les dues categories.

L’Ajuntament vol agrair la col·laboració de les diferents entitats, empreses i associacions locals; així com a totes les persones que han fet que “aquesta primera edició siga tot un èxit”.

Articles relacionats