15.4 C
Gandia
Dissabte, 10 desembre, 2022

Webinar “La consciència social oculta” al Campus de Gandia 

– El divulgador ambiental Miguel Aguado oferirà el webinar “La consciència social oculta” al Campus de Gandia de la UPV

• Aquesta sessió es desenvoluparà en el marc del concurs impulsat per Cada Lat Compte en col·laboració amb la UPV/Campus de Gandia

• Aquestes trobades virtuals, dirigit a estudiants de diverses titulacions, estan dirigits a fomentar projectes d’innovació i comunicació ambiental entorn del reciclatge de llandes de begudes

Dijous que ve 18 de febrer a les 12.30, en el marc del “Concurs Cada Llanda Compta, UPV/Campus de Gandia”, el divulgador ambiental Miguel Aguado realitzarà el webinar “La consciència social oculta”. Una sessió que podrà seguir-se en directe pels canals de Facebook de la Càtedra d’Innovació de la Universitat Politècnica de València / Campus de Gandia (@CainnovacionGandia) i del programa europeu d’educació ambiental sobre reciclatge de llandes de begudes Cada Llanda  Compta (@cadalatacuentaspain).

Miguel Aguado Arnáez, conegut divulgador ambiental que col·labora amb mitjans com TVE, La Sexta, Telemadrid i és soci director de B-leaf -empresa de consultoria i comunicació centrada en sostenibilitat, energia i salut- abordarà en aquesta sessió qüestions relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat. Una trobada virtual que forma part del programa de la UPV per a fomentar iniciatives d’innovació i comunicació ambiental i que està dirigit a estudiants de diverses titulacions i d’estudis de postgrau del Campus de Gandia.

Aquests alumnes, que han conformat equips multidisciplinaris per a treballar en aquests projectes, podran optar a un premi de 1.000 €, que s’entregarà a la proposta que resulte guanyadora del concurs.

Aquest esdeveniment de comunicació i innovació en educació ambiental, que es va desenvolupant des de desembre de 2020, culminarà l’abril vinent. El seu objectiu és promoure accions innovadores que fomenten la millora de la gestió i reciclatge en contenidor groc de llandes de begudes a Gandia i altres poblacions costaneres de la comarca de La Safor. Un reciclatge que, com han recordat des de Cada Lat Compte, contribueix a la sostenibilitat i ajuda a frenar el canvi climàtic, ja que permet reduir el consum de recursos i les emissions de CO₂.

Les inscripcions dels equips (entre 3 a 5 participants) es podran realitzar per mitjà d’un formulari que estarà disponible en la web de Càtedra d’Innovació (https://gandiainnova.webs.upv.es), al costat de les bases del concurs, del 18 de febrer fins al 07 de març de l’any en curs.

Sobre Cada Llanda Compta

Cada Llanda Compta és un programa europeu que promou el reciclatge de llandes de begudes en esdeveniments i espais públics. Aquest programa, amb presència en 14 països d’Europa, va nàixer al Regne Unit en 2009 i va arribar a Espanya en 2015.

Des de llavors, Cada Llanda Compta no ha parat de treballar per a conscienciar sobre la importància del reciclatge de llandes de begudes en el contenidor groc, un gest que contribueix a promoure l’economia circular i a frenar el canvi climàtic, reduint emissions de CO₂. L’objectiu d’aquest programa és implicar a tots els ciutadans per a aconseguir una taxa del 100% de reciclatge d’aquestes llandes que, en estar compostes de metall, poden reciclar-se infinitament sense perdre qualitat.

Per a això el programa inclou col·laboracions amb empreses, entitats i organismes mitjançant la incorporació d’un sistema de recollida de llandes de begudes en llocs públics. La seua labor de sensibilització i la seua contribució per a fomentar la sostenibilitat li han valgut un premi al millor Proveïdor de Serveis en la 5a edició dels Iberian Festival Awards.

Articles relacionats