13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

“VOLEM QUE ELS 800 METRES QUE SEPAREN GUARDAMAR DE LA PLATJA SIGUEN UNA BARRERA FICTÍCIA”

L’alcaldessa mostra orgullosa l’armari que feien servir els anteriors alcaldes com a únic arxiu a l’antic ajuntament, que llueix ara al despatx de l’alcaldia del nou consistori, un dels més moderns i grans de tota la Safor.

Molt activa des de sempre a nivell associatiu, no va ser fins les darreres eleccions de 2015 que va figurar per primera vegada en una candidatura electoral, en concret al lloc quart de la llista de Gent de Guardamar.
– Tots els regidors han estat militants de Compromís. Com estan les relacions amb aquesta coalició?
– Em demanat ja tots l’alta de Gent de Guardamar dins del Bloc-Compromís. Ja ho havíem acordat abans amb Martínez Moncho, a qui no van voler legalitzar la llista com a Bloc-Compromís a les darreres eleccions municipals, encara que sempre hem sigut tots militants de Compromís, a causa d’una denúncia d’una partiicular que a hores d’ara ha estat arxivada definitivament. 

– Pep no volia acabar l’actual mandat. Ja tenia en ment de feia temps abandonar, i ell ha triat el moment que ha considerat més oportú.

– Volem que Guardamar de la Safor siga un poble on la gent vinga a disfrutar i ho tinga fàcil per integrar-se. Jo ho dic fer poble. Partint de que Guradamar és un poble amb unes característiques molt especials, anem a intentar oferir opcions i alternatives per a totes les edats. Necessitem, abans que res, implicar a les associacions locals, dinamitzar-les. Les associacions són les que al final fan poble. Volem que els 800 metres que separen el poble de la platja siguen una barrera fictícia. De fet , intentem que les festes patronals siguen compartides, que es senten al poble i a la mar. Per eixemple, la meitat dels integrants de l’Associació de Moros i Cristians són estiuejants de les comarques de l’interior o del centre d’Espanya, i es mostren molt actius a l’hora d’organitzar activitats durant l’estiu. El nostre objectiu és apropar el poble a la mar, que els residents a la platja es senten del poble, i en últim extrem crear les condicions per a que la platja siga un lloc de residència per a tot l’any.

– Quins projectes es planteja a curt termini?
– Volem abans que res desafectar un solar municipal qualificat com a sòl escolar i destinar-lo a altres usos, perquè la Generalitat ja ens ha fet saber que renuncia a construir nous col•legis. La idea és construir en aquest terreny, pegat al poble, un centre polivalent, amb gimnàs, sala d’assatjos, àrees esportives, etc. Anem també a recuperar uns ullals al terme municipal de Guardamar de la Safor i els catalogarem com a paratge natural. 

Articles relacionats