14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Visita per la Gandia Republicana i Poesia aquest dissabte amb el Cabasset

• Visita guiada de la mà d’Estela Pellicer pels edificis racionalistes de Gandia a partir de les 11.00 h el dissabte 14 de desembre
• A les 19.00 h serà la presentació de la revista Poetry Spam

El Cabasset segueix amb la seua programació de tardor amb una visita guiada per la Gandia dels anys 30 i la presentació de la revista Poetry Spam aquest dissabte 14 de desembre.

A partir de les 11.00 h Estela Pellicer serà l’encarregada de guiar la visita pels edificis d’estil racionalista a Gandia. Un itinerari que dona a conéixer els canvis i evolució de la ciutat a partir dels anys 30 durant el període de la II República. L’activitat se centrarà en l’urbanisme, l’arquitectura i els serveis públics, baix la influència de la nova corrent arquitectònica: el racionalisme. Edificis com el Centre d’higiene, l’IES Ausiàs March o l’edifici de TASA, són sols alguns exemples del que es podrà veure en aquesta visita que partirà des de la Plaça Prado.

A les 19.00 h en el Casal Jaume I, Dona Teresa 2 de Gandia, serà el moment de tornar-se irreverents per a parlar de cultura, per a abordar-la des de la desconstrucció que requereixen les coses importants. I és que des del Cabasset s’ha convidat a presentar la revista Poetry Spam a Joan Deusa, editor, i Bruna Picas, assistent estètica de disseny, que faran un col·loqui sobre l’estètica postmoderna i la poesia a la xarxa social en el context de la revista. Després hi haurà un recital de poetes publicats que hi aniran a l’acte, com són Verónica Pérez, Adrián Salcedo, Isabel Canet, Sandra DermarkPatral o Blai Carles.

La revista ja compta amb dos volums i ha estat creada a camí entre Gandia i Barcelona. Poetry Spam es defineix al seu web com “una revista contracultural, o post cultural, anticultural, un espai on publiquem els poetes intranscendents de la nostra època, les poetes que no publiquen en editorials, o que hi publiquen i que senten amor per una poesia que no existeix, els poetes menors que existeixen, i que es nodreixen dels esperits dels poetes menors que travessen les èpoques, els poetes que ni tan sols són llegits pels poetes de la seua època, i que caminen a prop dels penya-segats”.

En aquestes dues activitats tanquem la programació nòmada de la tardor i aviat anunciarem què ens espera a l’hivern.

Articles relacionats