21.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Vilallonga reconstruirà el depòsit d’aigua que es va desplomar en 2021

L’Ajuntament de Vilallonga iniciarà ben aviat les obres de reparació del depòsit d’aigua de l’Ermita, una construcció que va patir danys fa ara una mica més de dos anys, quan es va desplomar part de la coberta a principis de 2021.

Per a poder dur a terme aquesta actuació, ha sigut necessària una ajuda de 163.000 euros de la Diputació de València, del Pla d’Inversions 2023/24. Les obres començaran d’ací a poc, ja que fa tan sols uns dies s’ha conegut l’empresa adjudicatària d’aquesta actuació, Canalitzacions Civils SA.

L’alcalde ha agregat que amb aquesta ajuda “només es farà una primera fase”, la reconstrucció de la part afonada, “no es podrà actuar en el segon compartiment que està apuntalat per a evitar que es desplome com va ocórrer amb el primer”. Això, ha afegit, obligarà a buscar noves ajudes en el futur i poder acabar-lo.

Les obres ja s’han adjudicat, per la qual cosa s’espera que la reparació arranque en qüestió d’un mes o dos. La posada en marxa del recinte estarà llesta en uns mesos i aquest compartiment tornarà a estar en marxa. El que sí que ha explicat Garrigós és que el “servei d’aigua a Vilallonga sempre ha estat garantit”.

“Tenim un altre depòsit en el barri de l’Alcúdia, que està operatiu i que garanteix el servei, a més de la meitat del de l’Ermita”, ha precisat. En el cas del de l’Ermita l’aigua prové de la Font de la Safor, de la mateixa muntanya i existeixen dos motors d’extracció d’aigua per a omplir el depòsit que només es posen en marxa en moments puntuals, ja que la font l’ompli per si sola.

Articles relacionats