14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Vilallonga presenta el I Pla d’Igualtat municipal

L’Ajuntament de Vilallonga porta este dimarts 27 de novembre al ple el Pla d’Igualtat per tal de sotmetre’l a la consideració dels diversos grups polítics, i serà publicat als canals de comunicació institucionals a partir d’eixe moment si és aprovat. Durant la setmana passada tenia lloc l’entrega protocol·lària del primer Pla d’Igualtat de Vilallonga, de la mà de la consultora Fem Acció, responsable de la seua redacció i de la coordinació del treball de l’equip que l’ha fet possible, “una aposta ferma de l’actual govern municipal que vol comptar amb la complicitat de la resta de la corporació i de la societat per tal d’avançar cap a la igualtat real entre homes i dones”, apunten fonts del govern.
“Per guanyar la lluita contra la desigualtat de gènere, cal dotar-se d’eines i planificar en el temps accions que facen que aquesta lluita esdevinga una lluita constant”, afigen. Per començar, ha estat creada per primera vegada a l’ajuntament de Vilallonga, la regidoria de polítiques d’igualtat, pensada per a impulsar aquesta planificació i com no, el desenvolupament d’oportunitats al municipi. Ha estat clau en la redacció del pla la complicitat de diversos agents socials, centres educatius, associacions i col·lectius, “perquè sols així, des de la conscienciació col·lectiva i el compromís de tota la societat, podrà aconseguir-se la plena igualtat”.
La policia local, els cossos de seguretat de l’estat, els serveis socials de l’ajuntament de Vilallonga i la regidoria, amb el suport de la resta del govern municipal, han fet possible l’establiment de protocols de seguretat per a la protecció i ajuda a les víctimes de la violència masclista, coordinant en aquests les responsabilitats i la resposta davant un cas on una dona i els seus fills i filles puguen trobar-se en una situació complicada després de patir la violència de gènere.
El llenguatge no sexista en les publicacions de l’ajuntament ve sent una realitat des de fa molt de temps, però s’estima ara que cal formar al funcionariat i al personal dependent d’aquest perquè desterre dels escrits les formes que no siguen inclusives. Animar la convivència veïnal i el respecte al que és de tots i totes mitjançant campanyes de conscienciació, fer realitat una formació efectiva de la dona per tal de trencar amb l’anomenada bretxa digital que faça possible reduir altres diferències com l’econòmica o professional i el compromís públic de fer que les polítiques igualitàries ho siguen de manera transversal, són altres dels diversos objectius dissenyats per aquest nou temps que ara comença.
La regidora de polítiques socials, Mari Carmen Seguí, en nom de l’equip de govern del qual forma part, declara que “no era possible abordar la creació d’un pla com aquest sense la participació de professionals implicats i sensibles, de les treballadores socials i la policia local, de la resta de membres de la corporació i dels diversos organismes, associacions i col·lectius locals. És hui una realitat gràcies a totes les persones que amb el seu temps i aportacions l’han dotat de contingut i el que és més important, ens ajudaran a fer possibles els reptes que ens hem proposat aconseguir. Vull fer extensiu l’agraïment a eixes persones i convidar a tot el poble a fer seus eixos mateixos reptes”.
 
 

Articles relacionats