10.2 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Vilallonga demana l’eliminació de la canya i la restauració del bosc de ribera del Serpis.

L’Alcalde de Vilallonga, Domingo Garcia, ha acompanyat els representants de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i TRAGSA per conéixer el tram de riu Serpis per al qual s’ha demanat la intervenció d’eliminació de la canya i restaurar un bosc de ribera amb les seues espècies característiques, arbòries i arbustives.

El tram en concret va des de la baixada de la Cel·lulosa, a l’altura del cementeri municipal, fins al corral del Tarrassó, en total un kilòmetre lineal. Aquest tram, molt conegut i volgut per vilallonguers i vilallongueres, és utilitzat per la població per a prendre el bany i gaudir del riu atés el fàcil accés que des dels camins que el recorren.

En la visita de reconeixement s’han valorat diferents actuacions i els resultats i compromisos que tant per un costat com per l’altre se’n deriven.

A més, la Universitat Politècnica de València porta a càrrec seu un estudi de camp sobre la qualitat de l’aigua i les diferents espècies animals i vegetals del riu Serpis que donaran suport i valoraran l’eficiència de l’actuació en aquest tram. La CHX presentarà un estudi i proposta d’actuació que l’Ajuntament valorarà.

A més de l’Alcalde Domingo Garcia, regidors i tècnics de l’Ajuntament han acompanyat la comitiva per plantejar i comentar les accions i qüestions d’aquesta intervenció.

Articles relacionats