15 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Vilallonga continua en les tasques de desinsectació i desratització

L’Ajuntament de Vilallonga ha iniciat al mes d’abril la campanya anual de desinsectació i desratització de la xarxa de clavegueres públiques que es realitzarà a tota la població i finalitzarà al mes de setembre.*

Durant aquest temps, un equip integrat per personal de l’Ajuntament i de l’empresa NOMASBIXOS realitzarà la desinsectació dels pous de clavegueres mitjançant insecticides aplicats per polvoritzat i raticides.

Amb l’esmentada campanya es pretén controlar la població de ‘Periplaneta americana'(panerola americana), que incrementa la seua activitat biològica i la presència amb l’augment de les temperatures pròpies de la primavera i estiu; així com la població de “rata comuna” (rata de claveguera).

Com en anys anteriors, la Delegació recorda que durant l’aplicació dels plaguicides a la xarxa de clavegueres pot incrementar-se la presència de paneroles a l’exterior a l’intentar aquestes salvar-se de l’acció dels insecticides. No obstant això, els insectes “moren passats uns minuts”.

Les Regidories de Salut i Medi Ambient insisteixen en la necessària col·laboració ciutadana, dipositant els residus domèstics en els contenidors, sempre en bosses tancades i respectant els horaris de recollida, així com evitar llançar envasos i restes d’aliments en els parcs
i espais públics o mitjançant les piques i inodors.

Des de l’Ajuntament s’ha assenyalat que “Cada vegada és més gran la necessitat de conscienciar la població a fer un bon ús dels espais públics i de les normes d’higiene i conservació de la ciutat, per evitar l’ús de plaguicides i productes químics en el control de les plagues urbanes”.

Articles relacionats