9.3 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

Vídeo homenatge a Brines fet per l’alumnat de les escoles i centres educatius d’Oliva

– Francisco Brines desitja la creació de la distinció de “Príncep o Princesa de la Poesia” per estimular la poesia entre els xiquets i xiquetes d’Oliva

El passat mes de novembre, des de la Delegació d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva, encapçalada per Maria Josep Llorens, es va convidar a les xiquetes i els xiquets de les escoles d’Oliva a enviar al poeta Francisco Brines les seues felicitacions, per haver rebut la concessió del Premi Cervantes 2020.

Durant aquest període les escoles han fet arribar al Departament d’Educació les mostres de felicitació, en diversos formats com ara vídeos, pintures, programes de ràdio, retrats… realitzats per l’alumnat i que el poeta ha anat rebent amb molta alegria a sa casa de l’Elca.

El poeta ha estat veient cada iniciativa escolar, i emocionat, ha recordat com el seu mestre, quan anava a l’escola, el va nomenar “Príncep de la Poesia”. Per això li agradaria, a partir del pròxim curs, que els xiquets i les xiquetes d’Oliva tingueren el seu príncep o la seua princesa de la poesia.

Francisco Brines hauria estat molt content de rebre la visita de totes escoles a l’Elca, com estava previst. No ha estat possible, però s’ha volgut recollir en un vídeo les iniciatives que han dut a terme els centres escolars, amb totes les felicitacions arribades a l’Elca, perquè el 23 d’abril, Dia del Llibre, Francisco Brines puga gaudir-les, i mostrar l’emoció del poeta que ha volgut respondre a les xiquetes i els xiquets d’Oliva.

Des de la Delegació d’Educació han assenyalat que “es treballarà per fer possible el desig del poeta, però sobretot volem agrair la participació dels centres escolars, i la implicació i treball que heu fet amb tanta creativitat, i sumar-nos a la felicitació al nostre poeta”.

Articles relacionats