20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Vicky Foods factura 629 milions d’euros en 2023

– La companyia ha superat també el volum esperat amb 214.000 tones produïdes, un 5,4% més que l’exercici 2022.

– En el mercat exterior ha aconseguit una facturació superior als 136 milions d’euros, la qual cosa representa una pujada en la seua xifra de negoci de més del 17%.

– El grup ha destinat 49 milions en inversions orientades a innovació i diversificació de negoci, com la nova línia de producció de truites de farina de blat.

– Com a part del seu compromís amb la sostenibilitat, ha augmentat la seua capacitat de generació elèctrica mitjançant plantes fotovoltaiques i ha rebut el segell “Calcule i Reduïsc”.

Vicky Foods ha tancat l’exercici 2023 amb una facturació global de 629 milions d’euros el que ha suposat un increment del 17,5% respecte al mateix període de 2022. La companyia ha augmentat igualment el seu volum de producció un 5,4%, amb més de 214.000 tones de productes que han arribat a 70.000 punts de venda només a Espanya.

Estos resultats positius, malgrat el complex context social, afermen el deixant de creixement de la companyia, que manté la seua filosofia d’empresa familiar mentres impulsa la seua estratègia de diversificació, internacionalització, innovació i sostenibilitat per a arribar a un creixent nombre de consumidors a tot el món.

Aposta per la diversificació per a donar resposta a les noves tendències de mercat

El hòlding referent d’alimentació compta actualment amb una oferta de més de 400 productes a través de les seues marques Dulcesol®, Be Plus®, Forn Germans Juan®, i les recents FIT’Z® i Il Forno di Gionvanni Ricci®, que van ser llançades en 2022 i 2023 respectivament.

Per categories, el pa, és la principal divisió en l’àmbit de producció de l’empresa, ha experimentat un creixement del 6,5%, especialment en pa d’hamburguesa, mantenint el seu lideratge en el sector. Quant a la brioixeria i pastisseria, d’igual mode ha augmentat un 4,5% destacant el pa de llet, les rosquilles i, en la família de les magdalenes, les “valencianes”. Finalment, la marca d’alimentació saludable i de conveniència, Be Plus®, ha incrementat el seu volum un 9,4% durant l’exercici passat i, Forn Germans Juan®, ha tingut una pujada del 9,6%.

Internacionalització, principal palanca de creixement

Vicky Foods ha consolidat la seua estratègia internacional amb presència en més de 60 mercats i una facturació que ha superat els 136 milions d’euros, un 17,2% més enfront de l’any anterior. Així, l’impacte dels ingressos dels mercats internacionals en el negoci total suposa ja el 21,6%. Per països, han despuntat quatre mercats: França, Portugal, Algèria i el Regne Unit, i han crescut de manera rellevant, Bèlgica, Polònia i Suècia.

D’altra banda, una de les grans fites de la companyia en 2023 ha sigut la col·locació de la primera pedra de la seua planta de producció a França, un ambiciós projecte que compta amb una inversió de 79,5 milions d’euros i amb el qual Vicky Foods té com a objectiu proveir al mercat francés, així com servir de ‘hub’ d’altres mercats clau com Alemanya, Suïssa, Benelux i Nord d’Itàlia. El nou centre començarà el seu funcionament a principis de 2025 i estarà destinat a la producció de forn i pastisseria.

Inversions per a impulsar el futur de la companyia

L’empresa ha dedicat més de 49 milions en inversions l’any passat destinats a la posada en marxa de la nova línia de producció de truites de farina de blat situada en la seua planta de Vilallonga (València), a més de millores en procediments i processos, infraestructures o al desenvolupament de nous projectes d’I+D+i.

Estos últims desenvolupats en el Centre d’Innovació de Vicky Foods, que ha dut a terme diferents investigacions en l’àmbit de la salut, apostant per la constant millora del perfil nutricional dels seus productes; de la innovació tecnològica, potenciant la digitalització de la companyia, concretament en la indústria 4.0; i la sostenibilitat, amb el focus en els envasos i embalatges.

Petjada positiva

Vicky Foods avança cap a un model de desenvolupament cada vegada més sostenible al llarg de tota la cadena de valor i l’entorn que els acull, centrant-se en l’elaboració de productes cada vegada més saludables i respectuosos amb el planeta.

Com a part del seu compromís amb el medi ambient, l’empresa ha prosseguit amb el seu pla energètic enfocat cap a un major autoconsum i la reducció del seu impacte ambiental, ampliant la seua capacitat de generació elèctrica mitjançant plantes fotovoltaiques. Així, el curs anterior ha passat a tindre instal·lades més de 7.600 plaques, entre les fàbriques de Vilallonga i Gandia, la granja ou-productora, la planta de fabricació d’envasos i algunes delegacions, amb una potència instal·lada de 3,48 megavats, que suposen una reducció de les emissions de CO₂ d’1.626.071 kg/any.

L’empresa també ha rebut el segell “Calcule i Reduïsc”, concedit pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), per a les seues plantes a Gandia i Vilallonga certificant que van reduir les seues emissions de CO₂ un 1,7% i un 2,4%, respectivament, durant el període 2019-2021 respecte al trienni anterior.

Finalment, en l’àmbit de l’acció social, la Fundació Vicky Foods ha dut a terme 42 iniciatives integrades en els seus programes de promoció de l’esport, difusió de la cultura i foment de la innovació i l’aprenentatge. A més, ha presentat la tercera edició del premi “Fundació Vicky Foods a la investigació en nutrició i salut” que ha recaigut en un projecte amb focus el desenvolupament i caracterització d’estructures de tipus gel (aerogels, hidrogels i emulsions gelificades, entre altres) per a aplicacions alimentàries.

Articles relacionats